
Insula Lefkada este recunoscuta pentru partea culinara. Feluri de mancare traditionale incanta in fiecare sezon turistii straini sositi pe aceasta insula mica dar superba.
Statiunea Nidri este cea mai mare si mai cosmopolita statiune a insulei Lefkada, loc in care, pe faleza, in zona portuara exista o sumedenie de taverne interesante.
Taverna El Greco este una dintre cele mai bune taverne din Insula Lefkada ,cu mancare buna si atmosfera placuta. Echipa Infoholidays a fost la aceasta taverna in anii 2012,2013 si 2014. Am fost de mai multe ori pentru ca ne-a placut. Este un loc pe care il recomandam cu caldura.
Va prezentam in urmatoarea galerie foto cateva exemple de mancare greceasca impreuna cu mici descrieri.
Multumiri colegului Lefkada Traveller Tourist Guide, care ne-a ajutat cu partea foto.
Pentru plajele insulei Lefkada click aici
Pentru detalii referitoare la Insula Lefkada click aici
Pentru Excursii Optionale click aici
Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie Vassiliki click aici
Pofticiosii sa treaca rapid peste aceasta poza! Kalamari la gratar, garides (creveti), caracatita pe carbuni…ce iti mai poti dori? Raspuns corect: un pahar de vin bun! 🙂
Nici o masa fara Saganaki! Branza ( seamana cu un cascaval) trasa la tigaie ce se stropeste cu lamaie si incanta papilele gustative. Un deliciu ce nu trebuie ratat!
Un restaurant cu mancare buna, situat in zona portuara, aproape de mare si de strada principala. O alegere excelenta!
Midiile proaspat recoltate sunt oparite si stropite din abundenta cu lamaie. Un gust divin!!!! PS. Se spune ca sunt afrodisiace! 🙂
Un platou specific de carne preparata in fel si chip: Brizola ( friptura porc/vita), panseta ( fleica de porc), souzoukakia ( chiftelute sub forma micilor romanesti), loukaniko ( carnati), kotopuolo filet ( piept de pui), bifteki ( chiftea greceasca)…si lista poate continua…
O varianta mult mai sanatoasa a Kalamarului este varianta „la gratar”. Gustul bun, aromat si fraged este completat de garnitura de cartofi si salata greceasca ( horiatiki).
Un platou care impaca toate gusturile: creveti (garides), caracatita, calamari, filet de pui, friptura de porc…..
Un preparat specific grecesc, racoros, „de vara”, preparat cu mult spirit grecesc din: iaurt gras, castravete ras si stors, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano si un pic de tarhon. La masa il combini cu orice!
Dorada este unul dintre cele mai gustoase specii de pesti. Dorada la gratar cu garnitura de cartofi prajiti/la cuptor/nature si un pic de salata greceasca sau Tzatziki este o adevarata incantare. In Grecia se face „cura de peste si fructe de mare”! 🙂
Un fel traditional de mancare greceasca este musacaua. Musacaua greceasca difera total fata de cea preparata in Romania. Ambele sunt bune! Musakaua greceasca este prezentata sub forma unei prajituri sau a unei placine ce are in interior straturi succesive de carne tocata si vinete coapte. Compozitia este decorata (formand stratul superior) cu un strat gros de crema bechamel. Un preparat musai de incercat in incursiunea dumneavoastra in Grecia!
Caracatita frageda si rumena este completata de gustul legumelor proaspete trase la tigaie sau lasate la sfarait pe gratar. O minune culinara!
Apreciază:
Apreciere Încarc...
Similare
Pingback: CE EXCURSII OPTIONALE POTI ACHIZITIONA DACA ESTI IN INSULA LEFKADA! | Infoholidays·