Croaziera MSC Divina – Cinque Terre


Riomaggiore housesA doua croaziera experimentata a fost pe vasul MSC Divina si am avut parte de un intinerariu frumos asemanatoare vacantelor city break, in care am vizitat urmatoarele porturi : La SpezzaItalia, BarcelonaSpania si CannesFranta.

Primul port in care am ancorat a fost La Spezza unde principala atractie a fost Cinque Terre. La bordul navei se poate opta pentru una dintre excursiile optionale organizate sau pe cont propriu, vasul punand la dispozitie free shuttle din port pana la iesire. Dornici de explorat zona, am optat pentru a vizitarea pe cont propriu,prim urma shuttle bus-ul a fost primul mijloc de transport catre Cinque Terre.

Pentru a ajunge la Cinque Terre din portul La Spezza se poate lua autobuzul pana la gara principala dupa care se i-a trenul. Cei care opteaza autobuz calatoria este aproximativ 6 euro persoana iar durata pana la gara este de aproximativ 10-15 minute in functie de trafic,de asemenea se poate merge si pe jos, sunt undeva la 1,5 km de mers. Odata ajunsi in gara trebuie achizitionate biletele de tren care costa undeva la 12 euro si sunt valabile 24h de la validarea acestora,de retinut ca acest bilet/card va perminte sa urcati si sa coborati in oricare dintre cele cinci statii: Monterosso, Vernazza, Corniglia,Manarola si Riomaggiore.

page

Odata ajunsi in gara verificati orarul trenurilor pentru a va calcula timpul de vizita in fiecare statiune, minimul de timp in fiecare statiune este undeva la 1h, asta in cazul in care doriti sa le vizitati pe toate .Dintre cele 5 statiuni recomandam urmatoarele: Monterosso,Manarola si vedeta Riomaggiore. Fiecare dintre statiuni au specificul lor si merita vizitate, dar cand exista mai mult timp liber la dispozitie. Propunerea noastra, tinand cont de timpul oarecum scurt pe care il avem – undeva la 5 ore- este indicat sa incepeti cu ultima statiune si anume Monterosso catre Riomagiorre.

Statiuniile pe care noi le-am omis au fost Vernezza si Corniglia deoarece sunt destul de micute si asemenatoare cu Monterosso.

1.Monterosso

Monterosso este cel mai vestic punct din Cinque Terre si are marele avantaj de a fi situat intr-un mic golf, lucru care il face sa fie singura locatie cu plaja lata si cu nisip. Monterosso este impartit in partea noua a orasului cel cu plaja lata,multe cafenele,hoteluri si partea veche care este mai traditionala. Cele doua parti sunt despartie printr-un tunel accesibil cu masina sau un drum pietonal pe coasta de aproximativ 15 minute. Ne avand mult timp la dispozitie am ales sa vizitam rapid cele 2 parti ale orasului si sa descoperim atractiile locale. Principalele atractii din Monterosso sunt reprezentate prin plaja cu nisip, ruinele castelului aflat pe drumul pietonal de coasta, biserica Sf Ioan Botezatorul si Manastirea Monterosso al Mare. In aproximativ o ora am reusit sa ne facem o idee privind statiunea si activitatiile.

2.Manarola

Manarola este acel oras cu casute colorate care in timp a devenit oarecum emblematic pentru Cinque Terre. Manarola se presupune a fi printre primele orase din Cinque Terre si al doilea ca marime. Odata ajunsi in gara ne-am orientat repede cu ajutorul hartii si am ales sa ne plimbam pe stradutele inguste si colorate. Din gara se merge drept inainte catre mare. Drumul pana in vechiul port pescaresc este plin de arome de vin si diferite preparate din peste proaspat, aceastea fiind si principalele activitati? ale localnicilor. Micul port este ceva incredibil, casele colorate si culoarea marii contribuie la un tablou inedit! Pentru cine viziteaza Cinque Terre pe cont propriu si nu este limitat de timp, poate opta pentru o plimbarea romantica si relaxanta intre Manarola si Riomaggiore, numita „Via dell’Amore„. Dintre cele cinci orase recunosc ca acesta este cel care m-a impresionat cel mai mult 🙂

3.Riomaggiore

Statiunea Riomaggiore a fost ultima vizitata deoarece este principala atractie din Cinque Terre, aceasta este prima statiune din Cinque Terre. Riomagiorre impresioneaza foarte mult prin peisajele superbe si  datorita casutelor acelea colorate de pe coasta. Aici am ales sa ne organizam in asa fel in cat sa avem timp de vizita cat si pentru a savura o cafea la una dintre terasele din micul port. Noi am inceput vizita cu biserica San Giovanni Battista urmata de fortareata orasului care in timp a fost transformata in cimitir dupa care am continuat sa ne indreptam catre strada principala. Undeva pe deal o sa remarcati o biserica, aceasta este Il Santuario dar drumul pana la ea dureaza cam 30 de minute. Dupa ce am fost impresionati de casutele colorate,stradutele pavate si farmecul specific, am ales sa facem o scurta pauza in zona portului,unde am savurat o cafea alaturi de o panorama uimitoare.

AUTOR: ALEXANDRA STANESCU

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s