Faro – Lisabona


Picture 013_FaroOrasul Faro este situat in partea sudica a Portugaliei, mai exact in centrul regiunii Algarve. Regiunea Algarve este renumita in mod deosebit pentru plajele cu nisip si late de aproximativ 10 km. Faro este de fapt punctul de sosire si plecare a turistilor ce aleg sa mearga in Algarve deoarece aici se gaseste si aeroportul ce deserveste aceasta zona.

Principalele puncte de atractie ale orasului Faro sunt reprezentate prin portul luxos, numeroasele terase si centrul istoric, unde se regasesc majoritatea obiectivelor turistice.

Odata ajunsi in centrul vechi al orasului Faro , vom putea remarca stilul maur si cladirile colorate cat mai viu, destul de asemantoare cu cele aflate in cartierul Alfama din Lisabona . Intregul oras a trecut printr-un cutremur major in 1755 si din nefericire multe dintre cladirile importante au fost distruse, dar treptat acesta si-a recapatat pofta de viata. Astazi orasul vechi se imbina extrem de placut cu partea moderna.

Din punct de vedere al muzeelor, Faro nu se face remarcat dar exista totusi cateva optiuni pentru doritori – Muzeul Orasenesc de Arheologie, Muzeul Maritim  si Muzeu Regional Algarve .

Pe langa toate aceste  muzee, centrul istoric al orasului Faro ofera cateva atractii deosebite cum ar fi :

      1.Palatul Episcopal ce este situat in apropierea Catedralei Se si gazduieste diferite expozitii de arta.Constructia dateaza din secolul XVIII.

       2.Biserica Igreja do Carmo reprezinta o atractie mai deosebita din Faro deoarece  gazduieste Capela dos Ossos. Capela si-a capatat numele datorita oaselor cu care este ornata, acestea fiind craniile si oasele fostilor calugari.

       3.Catedrala  din Faro impresioneaza prin stilul gotic dar si prin faptul ca din intreaga constructie a mai ramas doar turnul si o fereastra, restul fiind distrusa in cutremurul din 1755.

 

Cine doreste poate ajunge si in Lisabona, chiar daca este o distanta de aproximativ 300 km merita efortul .Recomandam sa optati pentru inchiriatul unei masini la fata locului, in acest fel se pot vizita cat mai multe dintre atractiile oferite de minunata Portugalia.

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s