Insula Evia


Plaja Krioneri - Insula EviaEvia, una dintre cele mai populare insule grecesti, este un loc ideal pentru a petrece vacanta, indiferent de sezon. Peisajele sunt uimitoare: lantul muntos, o continuarea a partii continentale care se ridica impunator asupra apei cristaline si albastre a Marii Egee, este considerat un tratament, atat pentru minte, cat si pentru inima.

Pentru oferte Insula Evia click PARALELA 45 COLENTINA

Cum ajung in Evia?

In Evia se poate traversa atat pe pod cat si cu ferry boat-ul din portul Agios Konstantinos.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Harta Evia.png

Detalii geografice

Insula Evia, a doua cea mai mare insula a Greciei dupa Creta, este situata in partea estica a Greciei continentale si se afla la doar 100 de km de Atena. Accesul pe insula se face fie cu autoturismul, pe unul din podurile ce leaga insula de continent peste stramtoarea Evoikos la Chalkida, fie cu ferryboat-ul.

Particularitati

Evia este divizata in trei regiuni: partea de nord a insulei, partea centrala si cea sudica; fiecare dintre acestea reprezinta un peisaj mirific, plin de vegetatie luxurianta si divers colorata, cu o istorie proprie, sit-uri arheologice si alte locuri de interes cultural si nu numai.

 

Activitati si obiective turistice

Orasul Halkida, cunoscut si sub numele de Chalkis, este o capitala de insula foarte activa si populata, unde sunt prezente foarte multe centre industriale, printre care si o fabrica de ciment. Desi prin comparatie cu restul insulei, acest oras nu este foarte atragator din punct de vedere peisagistic, merita putina atentie, macar o zi-doua din excursia dumeavoastra, pentru a vizita muzeele, zonele foarte vechi, dar si pe cele de langa malul marii, unde puteti sta la tavernele si barurile de langa Marea Egee; foarte multi atenieni vin aici doar pentru a servi masa.

 

Pentru cei care vor sa petreaca un sejur in insulele grecesti, sa se bucure de plaja si de soare, sa descopere minunatele plaje de pe insula, departe de agitatia orasului, Evia reprezinta destinatia ideala. Foarte putini turisti straini cunosc frumusetile acestei insule deoarece nu este foarte promovata, fiind adesea trecuta cu vederea; insa grecii stiu totul despre minunatiile aceastei zone si, de fiecare data cand au ocazia, nu ezita in a face din aceasta o destinatie de vacanta.
Pentru pelerini, insula Evia este importanta datorita moastelor Sfantului Ioan Rusu, un loc important de pelerinaj al Greciei.

 

Curiozitati

Foarte putini o considera o insula datorita canalului care o leaga de continent, dar conform mitologiei, Evia a devenit insula atunci cand Poseidon a creat canalul de doar 40 m, langa orasul Halkida, printr-o lovitura de trident, separand-o astfel de continent. De atunci, Evia a devenit insula preferata a zeului Poseidon langa care a locuit intr-un palat submarin.

 

Cautand un sejur in Insula Evia, am gasit cateva oferte interesante la agentia Hello Holidays. 

Pentru OFERTE Insula Evia click aici

Pentru lista de EXCURSII OPTIONALE organizate in Insula Evia click aici

Pentru alte oferte ale agentiei Hello Holidays click pe sigla de mai jos:

logo-hh-rgb-1

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s