Excursie optionala Atena/Riviera Olimpului


Acropole

Programul Atena, desi la prima vedere pare o excursie grea, este perla excursiilor optionale din zona Riviera Olympului cu conditia sa aveti norocul unui ghid bun pe traseu si un ghid bun in Atena.

Plecarea se face aproximativ la ora 12.30-01.00(noaptea) din statiunea unde aveti cazarea iar traseul urmat este autostrada care face legatura intre orasele Salonic si Atena.

La mijlocul distantei, in apropiere de orasul Lamia se face o scurta pauza pentru toalete si mici cumparaturi. In cursul diminetii, aproximativ 5.00-6.00 am. se ajunge in Atena. In functie de agentia organizatoare, se poate opri in portul Pireu pentru o scurta sedinta foto, dimineata cand sunt programate sa soseasca vasele mari de croaziera, de tipul MSC.

Traseul se continua cu un scurt tur panoramic al Atenei, in care se vad: Stadionul Kalimarmaro – locul unde au avut loc primele jocuri Olympice moderne(cu o scurta oprire foto), templul lui Zeus Olimpianul, Parlamentul, Universitatea, Piata Omonia, Piata Karaiskaki si evident oprirea la Acropole – vizita principala.

Impreuna cu ghidul local se face vizita la Acropole, aproximativ 1,5 ore iar apoi, pietonal se coboara in vechiul cartier Plaka spre Mitropolie.

Dupa vizitarea Mitropoliei se da un timp liber pentru vizita individuala sau shopping iar apoi se porneste ( pietonal) spre piata Syntagma pentru a participa la schimbarea garzii , unde se vad vestitii soldati Evzoni.

Autocarul preia turistii dupa schimbarea garzii iar drumul de intoarcere are o scurta oprire in zona Termopilae la monumentul lui Leonidas si a celor 300 de eroi spartani.

Pauza de pranz se face in apropiere de orasul Lamia iar ora aproximativa de sosire in statiunile de pe Riviera Olympului este 19.00-20.30 pm in functie de statiune(Nei Pori-Paralia Katerini app. 30 km).

Pentru Statiunile din Riviera Olimpului click aici

Pentru Ponturi de calatorie Riviera Olimpului click aici

Pentru Excursii optionale Riviera Olimpului click aici

2 răspunsuri la „Excursie optionala Atena/Riviera Olimpului

  1. Pingback: Pagina nu a fost găsită | Infoholidays·

  2. Pingback: Ce excursii optionale poti efectua daca te gasesti pe Riviera Olimpului! | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!