Insula Saona – Republica Dominicana. Locul de filmare al reclamelor la ciocolata Bounty!


DSC_0073

Republica Dominicana – Insula Saona

Insula Saona este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat in Republica Dominicana.

Insula Saona isi face publicitate ca fiind locul unde se filmeaza reclamele la renumita ciocolata Bounty. Plajele idilice cu nisip alb, palmierii “garboviti” de greutatea nucilor de cocos, se apleaca peste apa marii Caraibelor ce are o culoare verzuie fantastica si turistii zambitori care profita de razele calde ale soarelui si briza marii. Cam asa pot descrie pe scurt Insula Saona.

Programul turistic este insa un pic mai complex si include un numar mai mare de atractii si puncte de vizita. Plecarea se face de la resorturile aflate in zonele turistice precum  Punta Cana sau Bavaro, dis de dimineata. Distanta pana la portul de imbarcare este de aproximativ 100 km iar transportul, cu tot cu preluarea altor turisti de la hotelurile lor dureaza pana in doua oare. Traseul cu autocarul strabate partea Estica a Republicii Dominicane, de la Nord spre Sud, mai exact din zona Bavaro spre Portul Los Melones. Odata ajunsi in port, comerciantii ambulate sar pe turisti cu diferite suveniruri si cu preturi attractive. Pont! Nu va grabiti sa cumparati dis de dimineata pentru ca va trebui sa carati punga de cumparaturi toata ziua iar la intoarcere, preturile comerciantilor sunt cu mult mai mici! In inghesuiala generala din zona portuara, fiecare grup isi gaseste mijlocul de transport, mai exact o ambarcatiune de mare viteza, de tipul unei salupe rapide, cu care se pleaca in larg. Ambarcatiunea este foarte rapida iar senzatia navigatiei la o asa viteza este una speciala. O prima oprire se face intr-o zona linistita, un golfulet, unde apa nu depaseste jumatatea corpului unui adult. In acea zona este o rezervatie naturala si o zona protejata a stelelor de mare. Turistii pot cobora din salupa si pot cauta pe fundul apei stelele de mare ce au dimensiuni impresionabile. Dupa sedinta foto, acestea sunt aruncate din nou in apa. In tot acest timp in care turistii se pozeaza cu stelele de mare si se bucura de soare si Marea Caraibelor, membrii ai echipajului ii servesc cu Mama Juaha ( bautura traditional a Republicii Dominicane) sau Cuba Libre rece. Acoolul si soarele se imbina perfect! Dupa o scurta oprire de 45 de minute, continuam traseul cu salupa de mare viteza spre Insula Saona.

Insula Saona se gaseste destul de aproape de Insula Hispaniola ( insula mama pe care se gasesc Haiti si Republica Dominicana) astfel incat drumul dureaza inca 20-30 minute pana la locul de debarcare.

Insula Saona impresioneaza inca de la prima vedere, avand plaje nisipoase, albe, flancate de o padure de palmieri superb. Curentii sunt destul de puternici iar barcile pline cu turisti ajung pan ape plaja. Timpul liber avut pentru plaja si masa de pranz este undeva la 2.5-3 ore, timp in care turistii pot sta la soare sau la umbra palmierilor, pe sezlong-uri sau pe baldachine. Pranzul este inclus in pretul excursiei si este pe system buffet suedez. In timp ce gratarele sfaraie, pe o scena amplasata la marginea lizierei de palmieri, animatorii imbe turistii la dans si la cursuri gratuite de dansuri latino.

Atmosfera pe Insula Saona este una specifica de vacanta! Vanzatori ambulanti de nuca de cocos verde atrag ca un magnet turistii, in timp ce alti vanzatori isi prezinta marfa pe plaja. Trabucuri dominicane sau cubaneze, sticle de Mama Juana, Rom Dominican, ulei de palmier sau de cocos, cacao si alte lucruri interesante pot fi achizitionate pe plajele din Republica Dominicana. La ora stabilita, dupa masa de pranz, am fost preluati cu barcile si dusi in larg unde am fost urcati pe catamarane. Catamaranele sunt mai incite dar parca navigatul la bordul unui catamaran este mai interesant. Turistii au utut sta tolaniti pe plasa ce atarna pana aproape de valurile inspumate ale marii in timp ce animatorii au invatat doritorii cum sa danseze pe muzica latino. Traseul cu catamaranul a durat aproximativ 2-2,5 ore. Odata ajunsi in portul de imbarcare ( Los Melones), am debarcat si ne-am indreptat spre autocare.

Obositi de la atata soare si Mama Juana dar foarte incantati de ce am vazut, ne-am indreptat cu autocarul spre zona Bavaro unde se gasea resortul nostru. Ora aproximativa a sosirii noastre la hotel a fost ora 19.00, in timp util pentru o cina copioasa pe baza de platanias si fructe de mare!

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!