10 motive sa vizitezi Insula Lefkada


Nidri

Nidri

Insula Lefkada impresioneaza turistii prin plajele superbe, peisajul incredibil si apa marii de o culoare fantastica. In ultimii ani, romanii vin in numar foarte mare in Insula Lefkada pentru toate aceste lucruri si incep incet-incet sa descopere insula in amanunt.

Pentru oferte Insula Lefkada click PARALELA 45 COLENTINA

Am cercetat si noi Insula Lefkada si am strans 10 „motive” pentru care Insula merita vizitata:

1.Apus de soare la plaja Gialos

Situata pe partea Vestica, plaja Gialos este una dintre cele mai bune plaje ale insulei. Culmi muntoase flancheaza plaja iar nisipul maseaza placut talpile picioarelor. Unul dintre  cele mai frumoase si emotionante asfintite de soare pot fi „traite” pe aceasta incredibila plaja.

Pentru mai multe detalii aici .

2.Inchirierea unei ambarcatiuni

Insula Lefkada este renumita pentru zona de marina foarte dezvoltata si pentru miile de ambarcatiuni de mici dimensiuni ce pot fi inchiriate pentru agrement. Complexul insular din apropierea statiunii Nidri ofera un loc interesant de navigat si explorat.

Pentru mai multe detalii aici .

 3.Plaja si vizita la Plaja Agiofili

Plaja Agiofili este un loc superb situat in apropierea statiunii Vasiliki. La plaja Agiofili se poate ajunge cu masina, pietonal sau cu ajutorul unor ambarcatiuni care fac transferul doritotilor din statiunea Vasiliki.Un loc superb cu apa cristalina si peisaj spectaculos!

Pentru mai multe detalii aici .

 4.Plaja Porto Katsiki

Porto Katsiki este plaja simbol al Insulei Lefkada. Situata in SV insulei, plaja Porto Katsiki este un loc interesant cu apa curata si peisaj spectaculos ce atrage anual zeci de mi de turisti. Daca ajungeti in Insula Lefkada nu ratati plaja Porto Katsiki.

Pentru mai multe detalii aici .

 5.Plimbare si shopping in statiunea Nidri

Statiunea Nidri este cea mai mare si mai cosmopolita statiune a insulei Lefkada. Zona portuara este plina de cafenele si taverne iar strada principala abunda de magazine de suveniruri, agentii de turism si rent a car. Recomandam o plimbare seara in aceasta frumoasa statiune.

Pentru mai multe detalii aici .

6.Sporturi nautice in statiunea Vasiliki

Chiar daca nu sunteti un impatimit al sporturilor nautice va sugeram sa incercati cursuri de incepator pentru sailing, surfing sau kite surfing. Statiunea Vasiliki este recunoscuta pentru centrele de inchirieri echipamente sportive, cursuri si antrenori specializati. Golful natural cu ape putin adanci si vant puternic este locul ideal pentru practicarea acestor sporturi.

Pentru mai multe detalii aici .

7.Descoperiti plajele din vestul Insulei Lefkada

Lefkada este recunoscuta international pentru plajele sale fantastice. Majoritatea plajelor superbe se gasesc pe latura Vestica a insulei, flancate de culmi muntoase. Recomandam sa inchiriati o masina si sa alocati 2-3 zile vizitei amanunte a plajelor din Vest.

Pentru mai multe detalii aici .

8.Vizita Manastiri Faneromeni

Una dintre cele mai cunoscute Manastiri ale Insulei Lefkada este Manastirea Faneromni. Manastirea dispune de o mini gradina zoologica, de o curte interioara frumos organizata si de un punct de belvedere superb asupra plajei Agios Ioanis. Pozitia Manastirii  pe versant si punctul panoramic atrag anual mii de turisti .

9.Plaja Milos Beach si Statiunea Agios Nikitas

Statiunea Agios Nikitas este singura statiune in toata puterea cuvantului de pe partea Vestica a Insulei Lefkada si una dintre cele mai cochete. Strada principala perpendiculara pe plaja, este formata din magazine de suveniruri, taverne si cafenele aranjate cu bun gust.

Pentru mai multe detalii aici .

10.Biserica Agia Kyriaki

Pentru un moment de relaxare si liniste, recomandam vizitarea micii Biserici Agia Kyriaki (Sf. Duminica). Aceasta se afla paralel cu statiunea  Nidri in satul Geni. Drumul pana la Biserica se face prin padure si dureaza aproximativ 20 min. Un loc linistit, retras cu un peisaj fantastic!

Pentru plajele insulei Lefkada click aici

Pentru Excursiile optionale in Insula Lefkada click aici.

Pentru descriere statiuni click aici 

Pentru Ponturi de calatorie Lefkada click aici 

 

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!