10 motive sa vizitezi Paris


Eiffel Tower

Parisul alaturi de Milano – Londra – New York sunt prin definiție orase ale shopping-ului !
Cu toate aceastea orasul Paris nu se rezuma dar la shoppig sau moda. Indiferent de anotimp superba capital are un aer molipsitor de romantism si foarte boem. Inevitabil intalnim romantismul la fiecare pas, incepand de la istorie, arhitectura, cartierelor cochete pana la celebrele prajituri macarons.
Fie ca pur si simplu te plimbi cu persoana iubita pe malurile Senei,  savurati o cafea in cartierul Montmartre sau va sarutati in fata Bazilicii Sacré Coeur, toti indragostitii (si nu numai ) se pot pierde in atmosfera pariziana care a inspirat secole la rand zeci de romane, poezii si filme.

Indiferent ca esti un romantic incurabil, un pasionat de arta si istorie, un gurmand desavarsit, noi avem solutia perfecta si iti recomandam 10 motive sa vizitezi Parisul .

1.Muzeul Luvru

Luvru este unul dintre cele mai vizitate muzee de arta din lume. Celebrul muzeu gazduieste peste aproape de 6000 de piese dar cea mai importanda capodopera este Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci. Pentru cei pasionati de arta si istorie, merita sa se acorde o zi intreaga pentru vizita.

Pentru mai multe detalii click aici .

2.Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este emblema orasului Paris si probabil este printre putinele obiective turistice ce nu are nevoie de prea multa introducere. Vederea panormanica oferita de la ultimul nivel este extraordinara, in speciala daca prindeti si o zi senina. Se poate vedea Parisul in toata splendoarea lui!

Pentru mai multe detalii click aici .

3.Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame nu este chiar cea mai mare catedrala din lume, dar cu siguranta este cea mai faimoasa. Intreaga cladire are probabil si un aer aparte de romantism datorita celebrului personaj al lui Victor Hugo-Cocoșatul de la Notre Dame. Se presupuna ca acest roman a ajutat la nenumaratele restaurari determinate de numarul mare de turisti din lumea intreaga ce veneau sa viziteze celebra catedrala.

Pentru mai multe detalii click aici .

4.Cartierul Latin

Cartierul Latin merita vizitat in orice moment al zilei, aici veti gasi o varietate larga de restaurante unde majoritatea au meniuri fixe cu preturi foarte acceptabile tinand cont ca este o zona dedicata tinerilor. Cu toate acestea cartierul Latin este plin de istorie, arhitectura si cultura bogata. Acest cartier gazduieste una dintre cele mai vechi si prestigioase instituţii ale invăţământului francez  si anume Universitatea la Sorbonne.

Pentru mai multe detalii click aici .

5.Basilica Sacre Coeur

Bazilica Sacre – Cor este un obiectiv popular ce trebuie vizitat daca va aflati in Paris. Aflata pe colina Montmartre aceasta ofera pe langa constructia impresionanta si un punct panoramic interesant asupra cartierului Montmartre si a Parisului deoarece se afla la o inaltime de 129 m.

Pentru mai multe detalii click aici .

6.Muzeul Les Invalides 

Domul Invalizilor este un alt obiectiv turistic important din Paris. Aceasta locatie gazduieste cea mai mare colectie  de monumente si obiecte  legate de istoria militara a Frantei. Piesa de rezistenta a muzeul o reprezinta mormatul celui mai mare militar francez, Napoleon Bonaparte. Mormantul lui Napoleon este realizat din porfir finlandez rosu avand o baza din granit verde…este impresionant.

Pentru mai multe detalii click aici .

7.Excursie de 1 zi la Disneyland

Experienta Disneyland merita incercata indiferent de varsta. Probabil visul oricarui copil este sa ajunga la Disneyland. In vizita noastra la Paris am decis ca o zi sa fim din nou copii. Nu doar cei mici vor fi bucurosi si incantati la sfarsitul zilei, va garantam ca si cei mari vor avea acelasi sentiment de bucurie.

Pentru mai multe detalii click aici .

8.Montmartre 

Montmartre ofera o atmosfera boema si o plimbare placuta datorita stradutelor inguste pline de magazine de suveniruri si cafenele tipic pariziene. Fiecare cafenea din aceasta zona are istoria proprie privind artistii care isi ofereau serviciile gratuit in schimbul unei bauturi sau unei mese. O sa vedeti urmele acestor pe majoritatea cladirilor.Unele cafenele se mandresc cu faptul ca artistii celebrii precum Picasso sau Van Gogh erau clienti fideli. Principala atractie din aceasta zona o reprezinta Bazilica Sacre – Coeur  urmata de cabaretul Moulin Rouge.

Pentru mai multe detalii click aici .

9.Cartierul La Defense

O scurta plimbare de jumatate de zi in cartierul La Defense este recomandata daca doriti sa vedeti si partea noua a Parisului. La Defense reprezinta un cartier european de afaceri unde majoritatea cladirilor sunt sedii de birouri. Cu toate ca pare oarecum izolat de ceea ce inseamna Paris, acesta se afla la doar 9 km de bulevardul Champs Elysees.

Pentru mai multe detalii click aici .

10.Shopping

Orasul Paris este considerat Capitala mondiala a modei, iar an de an are loc celebra saptamana a modei unde se dicteaza  viitoarele colectii „haute couture”. Principalele magazine de firma „de lux” internationale se gasesc pe celebra strada Champ Elysee. Chiar daca nu sunteti mari pasionati de shopping recomandam totusi sa vizitati centrul comercial Galeriile Lafayette, arhitectura este superba iar daca faceti o scurta plimbare pana pe acoperisul acesteia, o sa aveti parte de un punct panoramic superb. Lasand deoparte strazile renumite, in zona Montmartre  sunt numeroase stradute unde se gasesc magazine/ boutique-uri dragute si cu preturi acceptabile.

Pentru mai multe detalii click aici .

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!