Valtos Beach – Parga


info vilex gr 074

Coasta marii aflata in zona Parga este probabil cea mai frumoasa parte continentala a Marii Ionice. Parga beneficiaza de multe plaje interesante si superbe din punct de vedere peisagistic. Printre cele mai cunoscute plaje ce pot fi gasite in zona Parga amintim:  plaja Valtos Beach , Parga Beach, plaja Kryoneri, plaja Piso Kryoneri, plaja Lichnos, Sarakiniko, Ai Giannakis si lista poate continua cu plaje micute si izolate, aflate intre culmi muntoase abrupte, ce pot fi accesate cu dificultate. Cea mai mare si mai accesibila plaja este Valtos Beach.

Pentru oferte Parga click PARALELA 45 COLENTINA

Cum ajung la Valtos Beach?

Din centrul statiunii Parga se poate ajunge usor la plaja Valtos Beach cu barca, pe jos  si cu masina, ATV-ul sau cu scuter-ul.

Din zona portuara a statiunii Parga exista asa numitele water taxi. Mici barcute cu o capacitate de 10-12 persoane care fac servicii de taxi din statiune spre Valtos Beach. Tariful este accesibil, in jur de 2/3 euro de persoana/sens. Se poate lua acest water taxi atat dus-intors cat si doar pentru un singur sens. Au ore stabilite (in functie de sezon si de numarul turistilor) iar turistii pot ajunge la Valtos Beach cu un mijloc de transport placut si interesant.

Pietonal exista mai multe trasee ce pot fi urmate. Cel mai spectaculos dintre acestea este traseul care porneste din zona de faleza a statiunii Parga din dreptul zonei portuare. Pentru cei familiarizati cu locul, acolo se gaseste o ancora mare de fier. Pornind din centrul piatetei traseul continua pe stradutele comerciale cochete in directia fortului venetian ce poate fi observat semet pe versantul impozant din partea dreapta a portului(cum privim in directia marii).

Stradutele comerciale pline de farmec si culoare au trepte care urca spre fortareata. Odata ajunsi in zona de intrare a fortaretei exista o straduta in dreapta ce coboara pe partea opusa a versantului, spre plaja Valtos Beach. Stradutele comerciale sunt superbe iar plaja Valtos vazuta de sus de la fortareata este o incantare.

Cu masina personala traseul spre plaja Valtos strabate zona superioara a statiunii Parga, zona paralela cu cea portuara. Drumul strabate stradutele inguste ale statiunii si ajunge exact la nivelul nisipului plajei Valtos Beach.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

11654039_10155786022890026_1484627029_o

Valtos Beach

Valtos Beach este cea mai lunga plaja ce poate fi gasita in zona Parga, avand o lungime de aproximativ 3 km.

Valtos Beach este o plaja de nisip si pietricele, cu apa cristalina, amenajata cu sezlong-uri si umbrelute. Multe hoteluri cunoscute au iesire directa la aceasta plaja si au zone amenajate cu sezlong-uri. Cel mai cunoscut exemplu este hotelul Parga Beach. La plaja Valtos Beach sezlong-urile se inchiriaza, preturile variind in functie de beach bar-ul sau hotelul de care apartin si de notorietatea locala a acestora. Oricum ar fi, tarifele pentru sezlong-uri sunt accesibile! Intrarea in apa este lina si nu prea exista valuri datorita faptului ca plaja Valtos Beach se gaseste intr-un golf natural ce protejeaza bine zona. La intrarea in apa se pot gasi zone unde  exista pietricele, in mare parte intrarea in apa fiind cu nisip.Zonele amenajate ofera bauturi reci, gustari, posibilitatea servirii mesei de pranz sau a cinei si pe toata durata zilei muzica si atmosfera placuta. Exista in apropierea plajei Valtos Beach, pe strada principala, locuri unde se poate parca masina in mod gratuit, evident in functie de disponibilitate.

Plaja Valtos Beach este o plaja recomandata de echipa Infoholidays.

2 răspunsuri la „Valtos Beach – Parga

  1. Pingback: Parga Beach – Parga | Infoholidays·

  2. Pingback: Parga – O destinatie de vis! | Florin Popescu-Ghid Turism·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!