Croatia – Statiuni turistice din Peninsula Istria


colaj1 (2)22

Foarte aproape de granita cu Italia si orasul Trieste, in NV Croatiei se gaseste peninsula Istriei, un loc fascinant atat din punct de vedere istoric cat si prin prisma statinilor turistice care se gasesc in zona. Atat pe partea vestica a peninsulei cat si pe latura estica se gasesc statiuni renumite pentru apa transparent cristalina si pentru hotelurile si activitatile care pot fi efectuate in zona.

In Vestul Peninsulei Istria de la Nord la Sud se gasesc statiuni precum : Umag, Novigrad, Porec, Rovinj si Pula, in timp ce pe latura Estica se gasesc: Medulin, Rabac si Opatija.
Indiferent de alegerea facuta, alte statiuni se pot explora usor datorita infrastructurii dezvoltata (Autostrada Pula -Umag si Opatija-Rovinj) dar si datorita mijloacelor de transport (autobuze) care cu un program regulat (ce se respecta) si al preturilor accesibile la transport(1,6-2,5 euro/calatoria).

   Umag si Porec

Zona de Nord Vest a peninsulei Istria, respectiv statiunile Umag si Porec, sunt caracterizate prin hoteluri de 4-5* tip resort renumite international, unde turistii se pot relaxa, pot face sport, plimbari in natura sau pot incerca gama vasta de excursii optionale oferite de agentiile locale.
Pemtru mai multe detalii despre statiuni click aici

Hoteluri recomandate 

  Rovinj

Pentru cei care doresc sa imbine relaxarea cu vizita unui oras istoric superb, statiunea Rovinj este alegerea potrivita. In zona se poate opta pentru hoteluri de 3-4-5* situate mai departe sau mai aproape de centrul orasului. Orasul vechi Rovinj aminteste de Italia prin tipul arhitectural al caselor iar centrul orasului ofera cam tot ce este necesar pentru o vacanta reusita: terase, cafenele, restaurante, catedrale, puncte de belvedere, zona portuara si viata de noapte. De mentionat este faptul ca si in Rovinj plaja este tip ponton.In timpul sezonului estival turistii umplu stradutele medievale ale micului oras Rovinj in cautare de suveniruri sau pur si simplu pentru placerea unei plimbari la asfintit. Aproape toate terasele situate pe malul marii se intrec in oferte pentru cei care doresc sa prinda un asfintit romantic la una din mesele sau canapelele pozitionate chiar langa apa marii. Obiectivul turistic cel mai vizitat din Rovinj este Catedrala Eufemia, ce se ridica semet pe dealul situat in centrul micului oras.

Hoteluri recomandate

  Pula

In Sud-Nordul Peninsulei Istria se gaseste orasul Pula, un oras plin de istorie,vestigii arheologice si hoteluri tip resort pozitionate in imediata apropiere a orasului. Hotelurile sunt pozitionate in afara orasului,foarte aproape insa de centrul vechi,legatura fiind facuta cu ajutorul autobuzelor locale. Plaja hotelurilor din Pula este deasemenea tip ponton (betonat) cu apa adanca dar foarte curata.
Turistii care opteaza pentru orasul Pula, se pot delecta cu plimbari si vizite in centrul vechi, in piata centrala la Templul lui Augustus, Primaria, Catedrala Adormirii Maici Domnului sau la vechiul stadion (colosseum) din perioada romana. Zona portuara a orasului este pitoreasca iar terase, restaurante, baruri si cafenele se intalnesc la tot pasul.Centrul vechi abunda de magazine de suveniruri si alte atractii turistice captivante.

   Medulin

La numai 8km distanta de orasul Pula,pe partea Estica a Peninsulei Istria,se gaseste statiunea Medulin. Plaja statiunii Medulin este formata din nisip si putine pietricele iar intrarea in apa este progresiva. Plaja publica abunda de beach bar-uri unde sezlongurile pot fi inchiriate,cafenele si restaurante. Hotelurile din Medulin sunt tip resort si ofera tot ceea ce turistul are nevoie pe durata unei vacante: piscine, plaja cu nisip, mici magazine de suveniruri si restaurante.

Hoteluri recomandate

  Rabac

Urcand spre Nordul Peninsulei Istria, pe latura Estica, gasim statiunea Rabac, caracterizata prin golful superb cu plaja format din mici pietricele si hoteluri de 4-5. Zona istorica a statiunii Rabac se gaseste la numai cativa km distanta in actualul oras Labin unde se gaseste o veche fortareata medievala ce poate fi vizitata. Centrul statiunii Rabac este un fost sat pescaresc caracterizat prin zona portuara  si restaurantele cu specific pescaresc.In timpul sezonului estival in Rabac au loc o sumedenie de festivaluri folclorice si muzicale, acest lucru fiind inca o atractie turistica ce indeamna strainii sa aleaga aceasta statiune.

Hoteluri recomandate

   Opatija

Foarte aproape de orasul Rijeka se gaseste superba statiune Opatija, cunoscuta de ceva vreme si pe piata turistica din Romania. Opatija este caracterizata prin constructiile ce amintesc de Italia si de multitudinea cazinourilor situate in zona. Centrul orasului este format dintr-o faleza superba unde turistii si localnicii se pot relaxa, pot face plaja sau baie. Statiunea are un aer boem iar hotelurile situate central au un aer de hotel boutique. In apropierea statiunii se gasesc hoteluri tip resort. Strada centrala a statiunii este plina de magazine, supermarket-uri, restaurante si cafenele. O statiune completa pentru o vacanta reusita!

Hoteluri recomandate

Deplasare efectuata cu agentia Paralela 45 

Pentru oferta Croatia click aici new_sigla-P45-01

Un răspuns la „Croatia – Statiuni turistice din Peninsula Istria

  1. Pingback: Croatia – Makarska Riviera | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!