Destinatiile preferate de romani pe segmentul  Grecia – Turism individual


COLAJ 1

De ani buni, piata turistica din Romania trimite in Grecia un numar destul de consistent de turisti care prefera sa achizitioneze cazare si sa foloseasca transportul propriu. De cele mai multe ori acest transport propriu este reprezentat de masina personala.

Pentru oferte Grecia click PARALELA 45 COLENTINA

Grecia este una dintre destinatiile preferate de romani, iar nordul Greciei este cel mai accesibil punct pentru romanii care au de strabatut Bulgaria si care nu doresc o distanta mai mare de 1000 km de parcurs.Traseul prin Bulgaria este accesibil, in ultimii ani infrastructura s-a imbunatatit considerabil iar drumul a fost strabatul de sute de mii e romani in ultimii 10-12 ani

12

 

De obicei, ruta preferata de romanii din sud-ul tarii este Giurgiu/Ruse – Sofia – Kulata/Promachonas – Salonic, pentru cei care prefer un sejur in zona Riviera Olimpului ( Paralia Katerini, Olympic Beach, Leptokaria, Nei Pori, Platamonas). Pentru traseu click aici

tha

Cei care prefera Insula Thassos, Kavala, Alexandroupoli, Insula Samothraki sau Insula Limnos folosesc un traseu deschis de cativa ani : Giurgiu/Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Kardzali – Makaza – Komotini. Pentru traseu click aici

cfu

In ultimii ani, datorita infrastructurii bune, a promovarii pe piata turistica din Romania si datorita pretului accesibil si al atractiilor locale, Insulele Ionice si vestul Greciei continentale ( Coasta Ionica) sunt destul de vizitate de catre  turistii care prefera transportul propriu. Destinatii precum : Ioannina, Insula Corfu, Insula Lefkada, Parga, Sivota, Vrachos, Kanali, Preveza sau mai indepartatele Insula Kefalonia si Insula Zakynthos sunt explorate de turistii romani care prefera  vacantele cu masina personala. Pentru a ajunge in Vestul greciei, turistii prefera   ruta Salonic – Veria – Ioannina – Igoumenitsa ( pentru Insula Corfu) sau continuarea in directia Preveza spre statiuni precum : Sivota, Parga, Vrachos, Kanali si Insula Lefkada. Din drumul principal care duce spre Preveza se ramifica drumuri secundare, bine semnalizate, spre aceste statiuni. Pentru traseu click aici

Pentru formalitatile vamale legate de mijlocul de transport trebuie doar talonul masinii si cartea verde daca masina este proprietate personala si o procura daca nu este proprietate personala.

In Bulgaria trebuie achizitionata o Vignetta ( taxa de drum) in timp ce in Grecia exista din loc in loc ( diodia) puncte de taxare pe autostrada unde se achita sume intre 1,7 – 6,5 euro ( masina mica – in functie de tronson si distanta parcursa) la care se mai adauga diferite taxe de pod, tunel, etc.

Daca plecati in vacanta cu minori care nu sunt insotiti de ambii parinti, trebuie neaparat sa aveti o procura de la parintele care nu il insoteste. Practic trebuie acordul parintelui/parintilor care nu insotesc minorul, accord ce se arata la punctual vamal Giurgiu/Ruse, autoritatilor romane.

RIVIERA OLIMPULUI

Riviera Olympului este o destinatie recomandata atat celor care doresc liniste si relaxare, cat si celor care doresc distractie si viata de noapte activa, o destinatie atat pentru tineri, cat si pentru familiile cu copii.
Riviera Olympului este o zona situata in nord-estul Greciei, la aproximativ 70 km sud de orasul Salonic. Este formata din statiuni precum: Makris Gyalos, Korinos, Paralia KateriniOlympic Beach, Leptokaria, PlatamonasNei Pori, statiuni care se intind pe o lungime de aproximativ 60 km.

Pentru Statiunile in Riviera Olimpului click aici

Pentru Ponturi de calatorie Riviera Olimpului click aici

Pentru Excursii optionale Riviera Olimpului click aici

INSULA THASSOS

Insula Thassos este una dintre destinatiile grecesti preferate de catre turistii romani datorita frumusetii, a preturilor accesibile si a distantei mici fata de Romanania.Thassos este cea mai nordica insula greceasca, situata in arhipelagul Marii Egee si la doar 8 km de coasta meridionala a Traciei. De altfel, Insula Thassos este cea mai apropiata insula greceasca fata de teritoriul tarii noastre. Plajele nisipoase, apa turqoise, oamenii primitori si mancarea gustoasa sunt alte elemente ce atrag an de an zeci de mii de turisti romani

Pentru plajele Insulei Thassos click Plajele Insulei Thassos

Pentru statiunile Insulei Thassos click aici

Pentru alte insule grecesti click aici

SALONIC

Salonic este o metropola foarte accesibila fiind situata la mica distanta fata de Romania(aproximativ 680 km fata de Bucuresti).In Salonic se poate ajunge prin intermediul unei excursii organizate,cu avionul,cu autocarul sau cu masina personala. Cu masina personala se urmeaza traseul Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Koulata/Promachonas-Salonic.Este un traseu arhicunoscut pentru impatimitii turismului individual in Grecia.

Pentru mai multe detalii click aici

PARGA

Parga se afla pe partea vestica, fiind o statiune de litoral cu iesire la Marea Ionica. Se gaseste intre insulele Corfu si Lefkada, evident, pe partea continentala a Greciei. Dupa ce traversam Egnatia Odos din directia Salonic spre Ioannina, indicatoarele ne indruma spre statiunea Parga.
Parga nu este doar o statiune turistica, ci un mic orasel terasat, situat pe culmea muntoasa care se coboara in valurile inspumate ale marii.

Pentru mai multe detalii click aici

INSULA LEFKADA

Lefkada face parte din grupa Insulelor Ionice, fiind situata pe partea vestica a Greciei si una dintre putinele insule accesibile cu masina direct de pe partea continentala, prin traversarea unui pod mobil. Prefectura Lefkada include si insulele mai mici precum Meganisi, Kalamos, Madouri, Skorpios si Sparti. Insula ocupa o suprafata de circa 303 km patrati, avand o populatie de aproximativ 23.000 locuitori; populatia orasuluiLefkada (capitala insulei) este de circa 7.000 locuitori

Pentru plajele insulei Lefkada click aici

Pentru Excursiile optionale in Insula Lefkada click aici.

Pentru descriere statiuni click aici 

Pentru Ponturi de calatorie Lefkada click aici 

VRACHOS

Prefectura Preveza este o parte a Regiunii Epirului aflata in Nord Vestul Greciei. Zona Preveza este faimoasa in Grecia pentru plajele late si foarte nisipoase. Una din cele mai frumoase atractii turistice din Preveza este zona Vrachos -Loutsa Beach. Zona care cuprinde cele doua mici statiuni Vrachos si Loutsa este constituita dintr-o plaja lunga de 6 km, nisipoasa si foarte renumita pentru sporturile nautice precum Kite surfing, wind surfing, similar cu plaja Vassiliki in Insula Lefkada.

Pentru mai multe detalii click aici

KAMENA VOURLA

La numai cativa kilometri de Termopilae si la aproximativ 160 km distanta de Atena se gaseste mica statiune Kamena Vourla. Un drum ingust strabate Kamena Vourla de la nord spre sud si delimiteaza partea de litoral, cu plaje nisipoase de partea montana, unde se gasesc izvoare termale si sulfuroase. Ce iti doresti mai mult? Mare, munte si balneo in acelasi loc!

Pentru mai multe detalii click aici.

HALKIDIKI

Halkidiki este o peninsula cu trei brate situata in nord-ul Greciei la aproximativ 100 km distanta fata de orasul Salonic. Cele trei brate ale peninsulei Halkidiki: Kassandra, Sithonia si Agion Oros ( Muntele Athos) –  sunt de o frumusete inegalabila, fiind culmi muntoase ce intra in apele cristaline ale Marii Egee formand plaje interesante si golfuri linistite

Halkidiki este regiunea cu cea mai mare intindere de coasta de pe Grecia continentala. Litoralul din Halkidiki are peste 500 km si cuprinde toate formele de relief de la  plaje lungi si nisipoase,  stanci si zone superbe cu  pini, golfuri pitoresti si  masive stancoase impresionante.

Halkidiki nu are rauri, lucrul acesta facand ca apa golfurilor situate in zona sa fie extrem de cristalina si curata.
Halkidiki are un relief ce creste treptat in altitudine. Daca in peninsula Kassandra se gasesc campii fertile, plaje late si altitudini mici, in peninsula Sithonia incepe zona deluroasa ce urca pana la inaltimi de 800m iar in Agion Oros ( Mt. Athos – 2039 m ) muntele ajunge la o inaltime ce depaseste 2000m

Pentru oferte Grecia Turism Individual  2016 Paralela45  click aici 

new_sigla-P45-01

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!