Insula Mykonos


 

DSC_0310

Insula Mykonos se poate spune ca este impreuna cu Insula Santorini, atractia de top a insulelor Ciclade. Mykonos este o insula recomandata tinerilor aflati in cautarea distractiei atat pe timpul zilei cat si in cursul noptii.

Pentru oferte Insula Mykonos click PARALELA 45 COLENTINA

Insula Mykonos este recomandata ca centru al distractiei, o insula numai pentru tineret, dar este total gresit. Insula este cunoscuta pentru impatimitii sporturilor nautice ( exista multe plaje unde se pot practica diverse sporturi nautice motorizate si nemotorizate) si chiar o destinatie pentru familii cu copii prin prizma nisipului fin, a apei cristaline si a intrarii line in apa.

Insula Mykonos nu are vegetatie luxurianta precum alte insule grecesti ( vezi: Insula Zakynthos, Insula Lefkada sau Insula Corfu) ci se aseamana mai mult cu Insula Hydra dar compenseaza cu plaje nisipoase, ape cristaline, beach bar-uri si multa distractie.

Punctele de atractie cele mai cunoscute ale Insulei Mykonos sunt plajele Paradise si Super Paradise aflate in SE-ul insulei. Aceste plaje sunt organizate cu beach bar-uri faimoase unde au loc petreceri atat ziua cat si noaptea. Desi mai scumpe decat alte plaje din Mykonos ( ne referim la inchiriatul unui sezlong, bautura, mancarea), aceste plaje atrag un numar impresionant de turisti in fiecare sezon. Barurile de aici ofera posibilitatea unui pranz sau unei cine, oferind meniuri grecesti dar si mancare internationala.

Plaja Elia Beach se gaseste la Est de cele doua plaje mai sus mentionate si este un alt punct de atractie turistica important al Insulei Mykonos. De mentionat faptul ca la aceasta plaja preturile sunt un pic mai accesibile decat la Paradise sau Super Paradise.

Zona Nordica a Insulei Mykonos este formata dintr-un golf natural, recomandat pentru sporturi nautice. Plajele Ftelia si Panormos sunt doua plaje virgine, neamenajate care se gasesc in aceasta zona. Aceste plaje neamenajate cu nisip fin si intrare lina in apa sunt cautate de impatimitii sporturilor nautice datorita vantului puternic si al curentilor. Magazine si taverne se gasesc la o oarecare distanta fata de aceste doua plaje.

Golful format în nordul Insulei Mykonos este zona recomandata pentru  practicarea : Kiting, Windsurfing şi sailing.

In SV-ul Insulei Mykonos se gaseste statiunea Ornos. Statiunea Ornos este una dintre cele mai dezvoltate statiuni ale insulei Mykonos unde magazinele de suveniruri si tavernele asteapta turistii iar plajele sunt cu nisip fin si intrare lina in apa extrem de limpede.

O alta satiune cunoscuta a Insulei Mykonos este Agio Ioannis. Staţiunea este renumită pentru câteva hoteluri de lux exclusiviste. Zona este frecventata de catre cei care practica snorkeling sau scufundari,stâncile prezente în zonă creând un peisaj marin ideal practicării acestor sporturi.

Una dintre cele mai vizitate zone ale Insulei este orasul-capitala Mykonos. Taverne, cafenele, bar-uri, cluburi, super market-uri si magazine de suveniruri se gasesc pe strazile inguste dar superbe ale orasului. Punctul culminant este seara cand tinerii umplu pana la refuz bar-urile si cluburile cunoscute international. Terasele oferă meniuri speciale şi locuri speciale de unde se poate admira renumitul Apus de Soare din Mykonos.

Emblema Insulei Mykonos este Petros Pelicanul, nelipsit din apropierea tavernelor, unde poate primi de mancare de la turisti si localnici.

Supranumita Insula Vanturilor, Mykonos mai este cunoscuta si datorita Morilor de Vant care se gasesc pe colina in apropierea orasului-capitala.

Fie ca sunteti „in treacat”, pentru 2-3 zile sau pentru o vacanta de o saptamana, merita inchiriata o masina cu care sa descoperiti in amanunt secretele acestei minunate insule: Mykonos.

 

2 răspunsuri la „Insula Mykonos

  1. Pingback: Descopera insula Mykonos! | Piata turistica din Romania by InfoTravelRomania·

  2. Pingback: 10 insule grecesti atragatoare si accesibile din Romania | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!