10 motive sa alegi o croaziera


DSC_0876

Norvegia – Geiranger – in port

Croazierele sunt pentru multi un vis ce pare de neindeplinit. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu sunt informati corespunzator referitor la acest produs si nu se intereseaza „cat trebuie”.

Croazierele sunt pachete turistice complexe ce ofera cazare si transport la bordul unui vas de croaziera, masa, diferite facilitati, spectacole, excursii optionale… si lista poate continua.

Croazierele se pot cumpara separat sau in combinatie cu transport pana in portul de imbarcare/debarcare, transportul fiind avion ( in cele mai multe cazuri) sau autocar.

Croazierele sunt programe turistice superbe, achizitionate de multe ori de turistii care nu sunt la prima “abatere”. Gradul de “repeaters” este mare in cazul croazierelor! Adevarul este ca astfel de  programe ”dau dependenta” si cei care merg o data raman cu gandul la croaziere. In cazul unui program de croaziera raportul calitate/pret este excelent! Serviciile la bordul vaselor de croaziera sunt bune, echipajul tot timpul cu zambetul pe buze iar itinerariile sunt “nelimitate”.

In urma unor experiente avute ca  insotitor de grup  pe vasele de croaziera, am strans 10 motive ( desi cred ca sunt mult mai multe!) pentru care sa alegeti o croaziera.

1.Cand si cate zile putem naviga? Raspunsul  corect este : 365 zile/an! Croazierele se organizeaza simultan in mai multe colturi din lume. Itinerariile includ diverse continente iar sezon pentru  croaziera este tot timpul anului!

2.Destinatii variate. Se poate alege dintr-o gama variata de destinatii. Exista croaziere pentru cei ce doresc sa exploreze, croaziere pentru cei ce doresc relaxare, croaziere tematice, etc. Exista mai multe tipuri de croaziera ce includ diferite destinatii interesante:

  • Croaziere sezoniere
  •  Croaziere pe Marea Mediterană
  • Croaziere Exotice
  •  Croaziere in Alaska
  • Croaziere in  Europa de Nord – Fiorduri
  • Croaziere in  America de Sud – Fiorduri
  •  Croaziere Grand Voyage
  •  Croaziere Trans-atlantice/Croaziere de repoziționare
  •  Croaziere tematice

3.Divertisment. In cadrul unei croaziere exista foarte multe activitati ce pot fi efectuate la bordul vasului. Majoritatea activitatilor sunt incluse in pretul croazierei dar mai sunt cateva si extra(plata la bordul vasului). Pe langa activitatile organizate de animatori si echipaj exista diverse concursuri si spectacole. Seara sunt spectacole de divertisment, balet, teatru, circ, etc. Vasele de croaziera ofera facilitati pentru divertisment: piscine, sauna, masaj, terenuri de tenis, terenuri de basket, terenuri de minigolf, baruri, discoteci, cazino si amfiteatre.

4.Facilitati pentru copii (turism de familie). O croaziera poate insemna o vacanta de familie alaturi de cei mici. Multe familii cu copii prefera o croaziera datorita sigurantei, a facilitatilor pentru copii( in functie de vas: piscine pentru copii, teren minigolf, terenuri de sport, tobogane si loc de joaca pentru copii, servicii de baby sitting, buffet si meniuri pentru copii).

5.Socializare. Orice croaziera implica vrei nu vrei parte de socializare. In cadrul unei croaziere ai posibilitatea sa cunosti oameni noi si  sa interactionezi foarte mult. De la serile cu cine festive pana la spectacolele de divertisment organizate seara sau excursiile optionale de grup se poate socialize si interactiona. La sfarsitul unei croaziere nu poti spune ca nu ai cunoscut nici o persoana noua!

6.Cazare intr-un hotel plutitor. Serviciile de cazare sunt bune pe vasele de croaziera. De la o simpla cabina interioara pana la cabinele cu hublou, balcon sau camerele tip apartament sau suite, alegerile pot fi multiple. Serviciile “hoteliere” de la bordul vasului nu lasa loc niciunui repros. In fiecare zi in camera se face curatenie si fiecare pasager gaseste un Daily Program ce cupride programul pe ziua urmatoare.

7.Rasfat total. In cadrul unei croaziere cei care doresc se pot rasfata in voie. In primul rand se poate alege o croaziera exotica. Turistii pot opta pentru o camera spatioasa si luxoasa, pot avea parte de servicii VIP, servicii de SPA, cosmetica sau pot opta pentru diverse programe optionale de relaxare si vizita. Boutiq-urile tip dutty free au o gama variata de produse de lux la preturi rezonabile asa ca o partida buna de shopping poate fi considerate un rasfat. Nu in ultimul rand partea de „fine dinning” poate reprezenta o componenta majora de rasfat: mancarea este variata si se poate comanda feluri de mancare sofisticate.

8.Experienta culinara. In cadrul unei croaziere se poate experimenta bucataria mai multor tari. Exista diverse cine tematice. Bufetul vaselor de croaziera contine foarte multe feluri de mancare (din diferite colturi ale lumii), restaurantele pe sistemul A-la-Carte au un meniu variat (alt meniu in fiecare zi) iar orasele portuare in care vasul acosteaza pot fi un loc ideal pentru o noua experienta culinara!

9.Intr-o croaziera poti vedea mai multe tari.  Se poate opta pentru croaziere ce includ mai multe tari in itinerariu. In felul acesta poti descoperii mai multe zone dorite intr-un singur program turistic. Timpul de vizita alocat escalelor este suficient iar oferta excursiilor optionale acopera o paleta generoasa de gusturi. In felul acesta te asiguri ca vizitezi tot ce este important si iti imbogatesti lista de tari vizitate!

10. O experienta inedita! Croazierele sunt experiente inedite prin prisma programelor complexe ce includ: partea de navigare, cazare, masa, divertisment si animatie,socializare si  vizita in orasele incluse in itinerariu. Printr-un program de croaziera poti ajunge in locuri in care nu poti ajunge in mod normal cu masina, autocarul, trenul sau taxi-ul. Croaziera este o experienta ce merita intotdeauna retraita!

Pentru procedurile de check in la bordul unui vas de croaziera click aici

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!