Platamonas


Platamonas fortress

Platamonas este o statiune mica, dar destul de cochata construita, construita in stil mediteranean cu vile si hoteluri interesante, stradute paralele cu plaja si altele care cad perpendicular pe mare.

Statiunea Platamonas este o statiune mai aerisita si mai linistita decat Paralia Katerini si mult mai verde decat Olympic Beach.

Platamonas se afla in zona numita Riviera Olympului, in apropiere de Defileul Valea Tembi si la aproximativ 100 km distanta de orasul Salonic. Distanta intre statiunile Paralia Katerini si Platamonas este de aproximativ 40 km.

Strada principala este cea paralela cu marea, unde se gasesc toate tavernele, cafenelele si magazinele turistice. In statiune se gasesc mici supermarketuri si sediul postal.cIn ambele laterale ale statiunii Platamonas se gasesc mici zone portuare, in stanga, spre Leptokaria, fiind portul mic unde sunt ancorate vasele pescarilor locali, in timp ce in partea dreapta se gaseste portul mare, unde, pe langa vasele pescarilor, intalnim si ambarcatiunile de agrement. In imediata apropiere se gaseste, pozitionata strategic pe varful unui deal, fortareata sau castrul Platamonas, construita in perioada venetiana, fiind cel mai important obiectiv turistic din zona.

Plaja statiunii este destul de ingusta in zona centrala. Cei care doresc plaje late si nisipoase si poate mai putina aglomeratie, pot opta pentru o portiune de plaja situata in partea stanga a statiunii in directia Leptokaria sau in partea dreapta a statiunii in directia Nei Pori.

Cei care sunt veniti cu masina peronala pot opta pentru o scurta plimbare in satul invecinat Neo Pandeleimonas care se gaseste pe partea opusa a autostrazii, la poalele muntelui Olymp si care este un mixt arhitectural intre stilul mediteranean gasit in statiunea de litoral si stilul constructiilor montane construite sau placate cu piatra de rau.

Cei mai aventurosi pot urca pe serpentine pana la 1000m altitudine unde se gaseste un sat muzeu in aer liber: Paleo Pandeleimonas. Peisajul este superb, stilul arhitectural deosebit iar mancarea traditionala extraordinar de gustoasa. Recomandam carnea de capra!

Cei care doresc sa viziteze si alte parti ale Greciei pot opta pentru una sau mai multe excursii optionale care se organizeaza saptamanal din Platamonas ( exceptie Sambata) cu ghidaj in limba romana.

Pentru Statiunile in Riviera Olimpului click aici

Pentru Ponturi de calatorie Riviera Olimpului click aici

Pentru Excursii optionale Riviera Olimpului click aici

6 răspunsuri la „Platamonas

  1. Pingback: Riviera Olympului | infoholidays·

  2. Pingback: Excursie optionala la Muntele Olimp – Riviera Olimpului | Infoholidays·

  3. Pingback: Excursie optionala la Insula Skiathos | Infoholidays·

  4. Pingback: Pagina nu a fost găsită | Infoholidays·

  5. Pingback: Destinatiile preferate de romani pe segmentul  Grecia – Turism individual | Infoholidays·

  6. Pingback: Nei Pori | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!