Parga Beach – Parga


info vilex gr 098

Coasta marii Ionice este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Grecia. Plaje late, nisipoase, culmi muntoase abrupte si mici insulite situate in apropierea malului. Printre cele mai cunoscute plaje ce pot fi gasite in zona Parga mentionam:  plaja Valtos,plaja Kryoneri, plaja Piso Kryoneri, plaja Lichnos, Sarakiniko, Ai Giannakis si lista poate continua cu plaje micute si izolate, aflate intre culmi muntoase abrupte, ce pot fi accesate cu dificultate. Una dintre cele mai frumoase plaje ale statiunii Parga este plaja cu acelasi nume Parga Beach.

Pentru oferte Parga click PARALELA 45 COLENTINA

Cum ajung la Parga Beach?

Din centrul statiunii Parga se poate ajunge usor la plaja Parga Beach atat pe jos cat si cu masina. Fiind foarte aproape de centrul statiunii, recomandam o plimbare placuta de la hotel pana la plaja, locurile de parcare fiind foarte putine si greu de gasit. Daca totusi se impune transportul cu masina, se poate parca pe stradutele invecinate plajei, in partea stanga ( cum privim in directia marii).

Pentru traseul pietonal va anexam link-ul Google maps aici

Harta Parga Beach

Parga Beach

Parga Beach este a doua plaja ca importanta a zonei, dupa Valtos Beach, dar si cea mai aglomerata datorita dimensiunilor reduse si a numarului mare de turisti ce sososesc pe aceasta plaja. Turistii sosesc la Parga Beach, datorita comoditatii (Valtos Beach este un pic mai indepartata fata de centrul statiunii) dar si datorita peisajului spectaculos( in fata plajei se gasesc cateva insule interesante)

Parga Beach este flancata in partea dreapta de centrul statiunii si de colina ce gazduieste semet in varf fosta fortareata venetiana si in partea stanga de unitati hoteliere si colina ce desparte zona Parga de Lichnos Beach ( intre Parga Beach si Lichnos Beach se mai gasesc cateva plaje mici: Krioneri si Piso Krioneri) In imediata apropiere a malului se intrezaresc mai multe insulite,  nelocuite, bucati de roca ce se ridica din valurile inspumate ale marii Ionice.

Datorita asemanarii cu un usturoi, prima insula ce se zareste in partea stanga se numeste Skordo (usturoi), urmatoarea Cremidi(ceapa) si cea mai mare si mai impresionanta se numeste Panagia (Fecioara Maria) datorita unei mici biserici ce se gaseste acolo si care poarta hramul Fecioarei Maria.

La insula Panagia se poate ajunge cu ajutorul unui water taxi, ce poate fi procurat din zona portuara – 2 euro/persoana) sau curajosii pot ajunge innot ( distanta fiind mica).

Plaja Praga Beach este o plaja amenajata cu sezlong-uri si umbrelute ce pot fi inchiriate sau se poate pune prosopul in mod gratuit. Parga Beach este o plaja cu nisip fin si intrare lina in apa dar in larg cateodata pot fi curenti destul de periculosi.

In spatele plajei se gasesc cateva taverne, cafenele si mici barulete iar la o aruncatura de bat se gaseste centrul comercial si promenada.

Nu iti poti dori mai mult decat o zi relaxanta de plaja cu toate facilitatile in imediata apropiere.

 

 

2 răspunsuri la „Parga Beach – Parga

  1. Pingback: Parga – O destinatie de vis! | Florin Popescu-Ghid Turism·

  2. Pingback: Destinatiile preferate de romani pe segmentul  Grecia – Turism individual | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!