Croatia – Makarska Riviera


2

este denumirea zonei  de coasta, impanzita de statiuni turistice si plaje superbe,situate la Sud de orasul Split. Orasul Makarska se gaseste la aproximativ 60 km distanta fata de orasul Split ( 60 km pe drumul de coasta sau 85 km daca se foloseste autostrada) fiind cel care da denumirea acestei interesante zone. Makarska Riviera incepe din apropierea statiunii Brela si se termina aproape de statiunea Igrane si cuprinde aproximativ  35 km de coasta si statiuni cochete precum: Brela, Barska Voda, Makarska, Tucepi, Podgora sau Igrane.

Pentru oferte Makarska Riviera click PARALELA 45 COLENTINA

   Makarska

Orasul Makarska se gaseste intr-un golf natural flancat de promontoriul Osejava si peninsula Sfantul Petar la poalele muntelui Biokovo. Zona centrala a orasului este formata din cladiri vechi, construite in stil venetian si o promenada unde pot fi gasite restaurante, cafenele, terase si magazine de suveniruri. In zona golfului natural se gasesc atat portul vechi unde sunt ancorate vase pescaresti  si ambarcatiuni de agrement de dimensiuni mici cat si portul nou unde exista si dana portuara a ferryboat-ului ce face legatura cu Insula Brac ( Makarska – Submartin/Brac). In piateta  principala a statiunii se afla Biserica St. Marko, datand din sec 17, in interiorul caruia se gaseste si  o superba piesa a sculptorului venetian Pietro Onighi. In peninsula St. Petar exista o  Biserica ce poarta hramul Sfantului Petar, datand din sec 9 dar reconstruita in 1992. In imediata apropiere a centrului vechi este zona noua format din hoteluri tip resort si multe terenuri sportive ( in special terenuri de tenis).  Majoritatea turistilor care doresc o vacanta in Makarska opteaza pentru cazare intr-unul din hotelurile situate in aceasta zona. Plaja statiunii Makarska are aproxomativ 1.5 km lungime si este formata din pietricele si flancata de o superb padure de pini. Makarska este un loc ideal pentru relaxare, plaja si vizita.

   Brela

Orasul Brela se gaseste la poalele muntelui Biokova, la aproximativ 15 km NV de Makarska. Orasul Brela este una dintre cele mai cunoscute statiuni din Croatia si cucereste prin frumusetiile sale naturale, in special plajele cu pietricele, apa limpede si umbra padurilor de pini. Plaja din Brela este recompensata cu distinctia Blue Flag datorita acestor caracteristici. Zona portuara a statiunii Brela gazduieste un mic port pentru ambarcatiuni. De aici se poate lua ferry pana la plaja Bol din Insula Brac. Principalele atractii ale orasului Brela constau in Biserica Gospa a Karmela, un monument important arhitectural din secolul al 18-lea si Biserica Sf.Stepan din secolul al 19-lea. De asemenea exista si o necropola medievala, astazi fiind un sit arheologic cu opt pietre funerare decorate cu bazoreliefuri. Simbolul Brelei este celebra plaja Punta Rosa cu un fenomenul natural interesant, o stanca inconjurata de marea cristalina despre care exista diferite legende.

  Tučepi

Tučepi este un mic oras ce se afla la 4km distanta de orasul Makarska, astazi  fiind cunoscut ca unul dintre cele mai atractive si moderne statiuni de vara din Croatia. Aceasta se remarca prin cea mai lunga si frumoasa plaja cu pietris din Riviera Makarska, paduri de pin, plantatii de maslini, hoteluri de lux si variate activitati sportive. Zona de port este destul de mica si cocheta, perfecta pentru o plimbare relaxanta. Partea veche a orasului gazduieste impresionanta Biserica a Sfantului Anton din Padova, construita in anul 1901 chiar langa Biserica se afla Muzeul Etnografic.

 Baška Voda

Orasul Baška Voda este una din cele mai vechi statiuni din Riviera Makarska, aflat la o distanta de 9 km de orasul Makarska. Fostul sat pescaresc s-a transformat treptat intr-o statiune plina de viata, datorita plajelor late cu pietris si a apelor limpezi, premiate cu distinctia Blue Flag. In fiecare sezon estival se organizeaza diferite festivaluri si diverse activitati sportive. Pe langa activitatiile distractive, orasul Baška Voda este plin de istorie si traditii, se pot descoperii multe monumente istorice şi culturale printre care trebuie menţionate Biserica Sfantul Lovre (construita in 1750) si Biserica Sfantul Nikola(protectorul calatorilor şi marinarilor).

   Podgora

Situat la aproximativ 7km de orasul Makarska, Podgora este diferit fata de celelalte statiuni din Riviera. Orasul Podgora se remarca prin asezarea terasata, a izvoarelor termale si a izvorului cu apa sarata Klokun. Fiind o fosta fortareata venetiana, orasul Podgora a inceput in ultimii ani sa fie cunoscuta in randul turistiilor ca o statiune linistita si cu plaja lata cu pietris, unde pot fi efectuate multe activitati distractive. Orasul are 2 porturi: portul din zona veche „Porto” si portul Čaklje. Pentru o vedere panoramica a orasului Podgora va recomandam o plimbare scurta pe dealul din spatele portului pana la monumentul Seagull’s Wing, monument ce simbolizeaza eliberarea regiunii Adriatice.

   Živogošće

Orasul Živogošće este un fost sat pescaresc situat la 20 km de Makarska. Este o statiune mica dar impresioneaza prin plajele cu nisip si pietricele si a ape turcuaz. Statiunea este recomandata in principal pentru familiile cu copii.

Pentru mai multe detalii referitoare la Peninsula Istria click aici 

Deplasare efectuata cu agentia Paralela 45 

Pentru oferta Croatia click aici new_sigla-P45-01

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s