Paralia Katerini


Portul Paralia Katerini

Situata in zona numita Riviera Olympului, la aproximativ 70 km Sud de orasul Salonic, Paralia Katerini imbina cu succes toate gusturile turistilor aflati in cautarea distractiei a relaxarii sau veniti special pentru excursii optionale.

Statiunea Paralia Katerini sete considerata deja o destinatie clasica pentru romani. Paralia Katerini este destul de mare si simpla; sunt strazi paralele cu plaja si strazi perpendiculare pe mare, care se intretataie. Centrul si inima statiunii este considerata Biserica ce poarta hramul Sfintei Fotini, construita pe plaja, ce desparte statiunea in doua parti egale.

In zona centrala, in apropierea Bisericii, plaja este destul de ingusta si aglomerata. In schimb in ambele laterale ale statiunii plajea se lateste, nisipul este fin si pe langa varianta clasica a cearceafului/prosopului, puteti opta pentru sezlong si umbreluta fara plata de inchiriere, pe baza unei mici consumatii (o cafea, o bere, un suc)

Pe prima strada paralela cu plaja, se gaseste marea parte a tavernelor, cafenelelor si magazinelor de suveniruri. In partea dreapta a statiunii, cum ne uitam spre mare, se intinde o strada pietonala (pezodromo) foarte agitata in cursul serii cand majoritatea turistilor ies la o scurta plimbare.

Pe stradutele urmatoare se gasesc razlet taverne, mici magazine si foarte multe magazine ce comercializeaza haine de blana si piele. Se observa numarul mare al acestor magazine cu haine de blana, datorita cererii mari venite din partea turistilor rusi. Preturile pot fi acceptabile, se poate negocia, dar recomandam atentie la chizitionarea produsului. Unele lucruri pot fi neconforme calitativ.

Mici supermarketuri se gasesc la fiecare colt de strada, la fel si mici aprozare ambulante cu fructe si legume. In zona semaforului, la iesire spre orasul Katerini se gaseste un supermarket Lidl, iar in zona parcarii autocarelor, din partea stanga a statiunii turistii beneficiaza de un alt supermarket mai mare Arvanitidis.

Pasionatii de cluburi si discoteci au de ce sa vina in Paralia Katerini. In ambele laterale ale statiunii se gasesc discoteci (Cocus, in stanga si Omilo, in dreapta). La iesirea din statiune spre orasul Katerini, la singurul semafor din statiune, se gaseste un alt club luxos, Gold Club, iar la aproximativ jumatatea distantei intre statiunile Paralia Katerini si Olympic Beach se gaseste un alt club cautat, Habana.

In spatele statiunii, in directia Katerini se gasesc terenuri de sport(tenis, basket, fotbal) care pot fi folosite in mod gratuit. Totusi, trebuie sa aveti echipamentele necesare (rachete de tenis, minge de basket/fotbal, etc.).

Pe langa soare, mare si distractie nocturna, turistii pot alege din gama variata de excursii optionale care se organizeaza zilnic (exceptie sambata) cu ghid vorbitor de limba romana.

Pentru Statiunile in Riviera Olimpului click aici

Pentru Ponturi de calatorie Riviera Olimpului click aici

Pentru Excursii optionale Riviera Olimpului click aici