Nei Pori


nei-pori2

Statiunea Nei Pori este recomandata in general celor care doresc liniste si relaxare si familiilor cu copii datorita plajei nisipoase cu intrare progresiva in apa.

Pentru oferte Riviera Olimpului click PARALELA 45 COLENTINA

Statiunea Nei Pori este mare ca suprafata, dar destul de modesta ca numar al locurilor de cazare comparativ cu Paralia Katerini si Olympic Beach. Nei Pori se gaseste la aproximativ 110km sud distanta de orasul Salonic si 50 km distanta fata de statiunea Paralia Katerini, fiind invecinata la Nord cu statiunea Platamonas.

Nei Pori beneficiaza de o plaja foarte lata si nisipoasa pe toata lungimea statiunii si mult in afara acesteia. Unitatile de cazare nu sunt inghesuite, iar strazile lungi si late dau impresia de bulevarde. Fiind o satiune mai rarefiata, cu putine constructiile, Nei Pori este considerata a fii una din cele mai verzi statiuni de pe Riviera Olympului. Prima strada paralela cu plaja este considerata centrul statiunii, unde se gasesc taverne si magazine. Mici supermarketuri sunt imprastiate in statiune iar magazinele de suveniruri te imbie la shopping.
Activitati si obiective turistice
Cei care doresc pot face o plimbare in stanga statiunii spre Platamonas, fiind la 2 km distanta de mers pe plaja(distanta este mult mai mare pe sosea). In imediata apropiere se gaseste, pozitionata strategic pe varful unui deal, fortareata sau castrul Platamonas, construita in perioada venetiana, fiind cel mai important obiectiv turistic din zona.

Cei au venit cu masina peronala pot opta pentru o scurta plimbare in satul invecinat Neo Pandeleimonas care se gaseste pe partea opusa a autostrazii, la poalele muntelui Olymp si care este un mixt arhitectural intre stilul mediteranean gasit in statiunea de litoral si stilul constructiilor montane construite sau placate cu piatra de rau.

Cei mai aventurosi pot urca pe serpentine pana la 1000m altitudine unde se gaseste un sat muzeu in aer liber: Paleo Pandeleimonas. Peisajul este superb, stilul arhitectural deosebit iar mancarea traditionala extraordinar de gustoasa. Recomandam carnea de capra!

Cei care doresc sa viziteze si alte parti ale Greciei pot opta pentru una sau mai multe excursii optionale care se organizeaza saptamanal din Platamonas ( exceptie Sambata) cu ghidaj in limba romana.

Pentru Statiunile in Riviera Olimpului click aici

Pentru Ponturi de calatorie Riviera Olimpului click aici

Pentru Excursii optionale Riviera Olimpului click aici

 

7 răspunsuri la „Nei Pori

  1. Pingback: Platamonas | infoholidays·

  2. Pingback: Riviera Olympului | infoholidays·

  3. Pingback: Excursie optionala la Muntele Olimp – Riviera Olimpului | Infoholidays·

  4. Pingback: Excursie optionala la Insula Skiathos | Infoholidays·

  5. Pingback: Pagina nu a fost găsită | Infoholidays·

  6. Pingback: Ce excursii optionale poti efectua daca te gasesti pe Riviera Olimpului! | Infoholidays·

  7. Pingback: Destinatiile preferate de romani pe segmentul  Grecia – Turism individual | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!