Parga


Priveliste port Parga

Parga din Grecia….nu Praga din Cehia, pentru ca se face frecvent confuzie, este o zona deosebit de frumoasa si interesanta.

Pentru oferte Parga click PARALELA 45 COLENTINA

Detalii geografice
Pentru a ajunge in Parga se traverseaza Bulgaria pe traseul Giurgiu/Russe-Sofia-Koulata/Promachonas. Odata intrati in Grecia, drumul este mult mai simplu. Exista mult mai multe indicatoare decat in tara vecina, iar mare parte din traseu este autostrada. Se merge in directia Serres-Salonic-Veria-Ioannina. Odata ajunsi in apropierea orasului Ioannina, se urmeaza indicatorul de Preveza.
Parga se afla pe partea vestica, fiind o statiune de litoral cu iesire la Marea Ionica. Se gaseste intre insulele Corfu si Lefkada, evident, pe partea continentala a Greciei. Dupa ce traversam Egnatia Odos din directia Salonic spre Ioannina, indicatoarele ne indruma spre statiunea Parga.
Descriere
Parga nu este doar o statiune turistica, ci un mic orasel terasat, situat pe culmea muntoasa care se coboara in valurile inspumate ale marii. Casele terasate dau impresia ca sunt construite una deasupra celeilalte. Statiunea este strabatuta de stradute inguste, intortocheate, adevarate nervuri care suttin latura economica a acestei statiuni, fiind intesate cu magazine de suveniruri, taverne, cafenele si mici supermarketuri. Atat ziua, cat si seara, o plimbare pe aceste stradute reprezinta o reala placere.
Toate strazile coboara spre zona portuara, „perla” acestei statiuni. Un promontoriu pietonal incununeaza zona portuara a statiunii Parga. Majoritatea restaurantelor si a cafenelelor se afla in aceasta zona.
Noaptea, luminile se aprind in statiune, zona pietonala oferind un spectacol de lumini, culori si sunete pentru cei care se afla, in acel moment, in larg sau pe una dintre micile insulite din apropierea plajei Parga Beach.

Sugestie: daca sunteti un cuplu si doriti sa o impresionati pe doamna sau domnisoara, va sugeram sa luati un water taxi si sa va plimbati, pur si simplu, printre micile insulite seara (la asfintit) si noaptea, cand zona pietonala este superb luminata.
Particularitati
Zona Parga este o zona verde, cu multi maslini, portocali si mandarini. Vara, casele locuitorilor si unitatile de cazare se vad razlet printre copaci, in timp ce toamna tarziu, spre iarna, portocalele, lamile si mandarinele care se gasesc in miile de copaci prezenti in curtile localnicilor si pe strazi, dau un colorit si un miros aparte statiunii.
Unitatile de cazare sunt bune in statiune, mare parte din ele fiind studiouri, adica o camera in care aveti si o bucatarie complet utilata, camere spatioase, curate; multe dintre acestea ofera o priveliste incantatoare. Evident, gasiti aici si hoteluri sau resorturi mai exclusiviste, in special in apropiere de Valtos Beach.
Activitati si obiective turistice
Parga are privilegiul de a avea mai multe plaje superbe, fiecare cu specificul sau.
Cea mai cunoscuta este Valtos Beach, o plaja nisipoasa cu o lungime de 4 km. Sezlonguri si umbrelute, beach-baruri, sporturi nautice, water taxi, nisip si mult, mult soare gasiti pe aceasta plaja! Daca sunteti cazati in zona centrala a statiunii, aveti de strabatut o distanta de aproximativ 15-20 minute pentru a ajunge la aceasta plaja, dar este vorba despre o distanta care merita strabatuta in fiecare zi.
Cea de-a doua plaja ca importanta este Parga Beach care include si zona portuara si promotoriul pietonal descris anterior.

Parga Beach se afla in imediata apropiere a plajei Valtos, cele doua plaje fiind despartite de o culme muntoasa in varful careia se afla o fortareata venetiana, un loc deosebit de interesant. Fortareata venetiana este principalul obiectiv turistic al zonei, un loc ce merita vizitat, in special pentru panorama deosebita. De sus, din fortareata, se poate vedea atat plaja Valtos, cat si zona de promenada a statiunii Parga, zona portuara si intreaga statiune.
Micile insulite care se gasesc la mica distanta de plajele din Parga pot fi observate si fotografiate din zona fortaretei. Doua insule mai mici se numesc Skordo si Kremidi, datorita formei lor mai atipice. Scordo inseamna usturoi. iar Kremidi, ceapa! O alta insula, mai mare ca suprafata, situata la mica distanta in largul plajei Parga Beach, adaposteste Manastirea Panagia, manastire ce poarta hramul Maicii Domnului. Manastirea poate fi vizitata, iar insula este accesibila cu un water taxi sau innot, fiind foarte aproape de plaja.
In afara de cele doua plaje mentionate mai sus, in Parga mai exista inca doua: Krioneri( in traducere: ape reci) si Piso Krioneri( in traducere: in spatele Krioneri), doua plaje nisipoase mai mici, situate intre culmi muntoase, mai retrase, si mult mai frumoase peisagistic comparativ cu Valtos si Parga Beach.
Atat vara, cat si iarna, daca sunteti in apropierea acestei statiuni, in trecere, va sugeram sa ramaneti macar pentru o mica pauza de cafea sau frappe si, cu siguranta, peisajul, locul si oamenii va vor cuceri. Daca planuiti sa veniti in Parga pentru un sejur de cateva zile, o saptamna sau chiar mai mult, va asiguram ca ati luat decizia potrivita!
Curiozitati

Ibrahim, celebrul personaj din pelicula Suleiman Magnificul era originar din Parga.
In secolul XVI, celebrul pirat Hayreddin Barbarossa a atacat Parga, a cucerit si a ars fortareata.
In fata zonei portuare a statiunii Parga se afla o insula mai mare unde a fost construita mica bisericuta Panagia. Se poate ajunge acolo usor cu un water taxi sau chiar innot.

 

6 răspunsuri la „Parga

  1. Pingback: Valtos Beach – Parga | Infoholidays·

  2. Pingback: Parga Beach – Parga | Infoholidays·

  3. Pingback: Lindos Insula Rodos | Infoholidays·

  4. Pingback: Snorkeling si alte activitati acvatice…de vacanta | Florin Popescu-Ghid Turism·

  5. Pingback: Parga – O destinatie de vis! | Florin Popescu-Ghid Turism·

  6. Pingback: CE EXCURSII OPTIONALE POTI ACHIZITIONA DACA ESTI IN INSULA LEFKADA! | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!