Plaja Agiofili/Lefkada


Lefkada 433

Plaja Agiofili se gaseste foarte aproape de statiunea Vassiliki. Este una dintre cele mai izolate dar si una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei Lefkada.

Pentru oferte Insula Lefkada click PARALELA 45 COLENTINA

Cum ajung la plaja Agiofili?

La plaja Agiofili se poate ajunge cu masina sau cu mici ambarcatiuni din portul Vassiliki.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Harta Plaja Agiofili - Lefkada

In timpul sezonului, zilnic, si chiar de mai multe ori pe zi, se organizeaza din zona portuara a statiuni Vassiliki mici croaziere spre plaja Agiofili. Cu vaporasul traseul este destul de scurt dar frumos din punct de vedere peisagistic. Turistii sunt lasati la plaja si recuperati dupa un anumit interval orar stabilit.

Cu masina personala se ajunge in statiunea Vassiliki in Sudul insulei iar de acolo, din zona portuara ( locul de unde se ia ferry boat-ul spre Ithaka si Kefalonia) exista un drum spre plaja. Prima parte a drumului este asfaltat iar continuarea este practic o poteca de pamant rosiatic ce strabate o padure de pini. Masina se poate lasa undeva unde exista loc pe marginea potecii. Exista si o mica parcare (cu plata) dar mai tot timpul plina datorita numarului limitat de autovehicule care pot fi parcate acolo. Pe acea poteca se parcurge un mic traseu de 10-15 minute de mers pe jos pana la un punct de belvedere de unde se poate observa plaja Agiofili in toata splendoarea ei. De acolo se coboara cateva trepte din stanca si beton pana la baza plajei.

Plaja Agiofili

Plaja Agiofili este o plaja mica, formata intr-un golf de o frumusete rara. Agiofili este formata din pietris suportabil daca se calca cu talpa goala. Pietrisul alb si apa perfect cristalina formeaza cea mai curata si transparenta plaja a insulei Lefkada. Fiid mica, plaja este destul de aglomerata astfel incat se recomanda sosirea in jurul diminetii pentru a fi siguri ca veti gasi loc.

Agiofili este o plaja amenajata cu sezlong-uri si umbrelute, ce pot fi inchiriate, dar exista si posibilitatea ca turistii sa faca plaja pe prosoapele/cearceafurile personale. Langa stanca ce flancheaza plaja si golful se gaseste un mic beach bar cu bauturi reci si mici gustari. Ambarcatiuni diferite vin la anumite intervale orare si aduc/preiau turistii dinspre/spre statiunea Vassiliki. Peisajul marin este superb datorita stancilor care se gasesc pe fundul apei iar pestii colorati indeamna la snorkeling si scufundari. Intrarea in apa este lina la inceput iar apoi apa este destul de adanca astfel incat recomandam supravegherea celor mici.

Plaja Agiofili poate fi comparata ca frumusete cu micile plajele invecinete plejei Marble Beach din Insula Thassos sau cu plaja Agios Pavlos (langa orasul Lindos) din Insula Rodos.

Plaja Agiofili este recomandata pentru frumusete, apa cristalina si pentru practicantii de scufundari si snorkeling.

Pentru detalii referitoare la Insula Lefkada click aici

Pentru Excursii Optionale click aici

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie  click aici

 

4 răspunsuri la „Plaja Agiofili/Lefkada

  1. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Lefkada | Infoholidays·

  2. Pingback: 10 plaje grecesti ( nu foarte cunoscute) ce nu trebuiesc ratate! | Infoholidays·

  3. Pingback: Cele mai frumoase plaje ale insulei Lefkada! | Infoholidays·

  4. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Lefkada | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s