10 motive sa vizitezi Insula Zakynthos


Navagio - Insula Zakynthos - Vedere panoramicaInsula Zakynthos este una din destinatiile de top al turistiilor romani. Insula Zakynthos este  pereferata de romani datorita faptului ca este o destinatie completa cu  plaje superbe, peisaj mirific, vegetatie luxurianta si ofera o gama larga de activitati interesante precum: clubbing, snorkeling, excursii optionale, drumetii si puncte de vizita.

Pentru oferte Insula Zakynthos click PARALELA 45 COLENTINA

Am analizat in amanunt destinatia si am conceput „10 lucruri ce trebuiesc neaparat facute intr-un sejur in Insula Zakynthos

1.Rasarit de soare la Blue Caves/Cape Skinari

Blue Caves se gaseste pe partea NE a insulei Zakynthos si este un punct turistic important ce atrage anual zeci de mii de turisti. Cel mai frumos rasarit de soare din insula Zakynthos poate fi  admirat aici.

Pentru mai multe detalii despre Blue Caves aici .

DSC02693

2.Broastele testoasele Caretta-Caretta

Broastele testoase Caretta – Caretta vin in fiecare an din Africa in Insula Zakynthos  pentru a se imperechea si pentru a depune  oualele pe plajele cu nisip fin  ce se gasesc in zona golfului Laganas. Exista excursii optionale numite „Turtle Spotting” ce pot fi achizitionate  din orice statiune (Tsilivi, Argassi, Laganas) in care pot  fi vazute aceste superbe broaste testoase. Va recomandam sa nu ratati aceasta excursie!

Pentru mai multe detalii despre Excursia optionala Turtle Spotting aici.

DSC02558

3.Croaziera in jurul Insulei Zakynthos

Croaziera in jurul Insulei Zakynthos ofera o ocazie deosebita de a descoperi „exteriorul” Insulei Zakynthos, in special partea vestica inaccesibila cu masina sau pietonal. Croaziera in jurul insulei ofera un peisaj exceptional, distractie maxima, opriri de baie si plaje in locuri impresionante. Pe scurt: o zi cat un sejur!

Pentru mai multe detalii despre Croaziera in jurul Insulei Zakynthos aici .

4.Insula Korakonissi

Daca sunteti in Insula Zakynthos nu ratati o vizita la Insula Korakonissi. Korakonissi este „legata” de Insula Zakynthos si desi drumul este sinuos merita o vizita de o jumatate de zi sau chiar o zi intreaga pentru plaja, baie si snorkelig.

Pentru mai multe detalii despre Insula Korakonissi aici .

Marea Ionica Korakonissi

5.Baie si plaja la Porto Limionas si Porto Roxa

Porto Limionas si Porto Roxa sunt doua porturi naturale ce se gasesc pe partea Vestica a Insulei Zakynthos. Cele doua locatii sunt destul de izolate si se poate ajunge cu masina, motocicleta sau un ATV. Micile golfulete sunt amenajate cu taverne, beach bar-uri si sez long-uri astfel incat se poate petrece o zi exceptionala.

Pentru mai multe detalii despre Porto Limionas si Porto Roxa click pe denumirea acestora.

Porto Limionas

6. Apus de soare si cina in satul Kampi

Latura Vestica a insulei Zakynthos este recunoscuta pentru apusul de soare exceptional. Soarele apune „in”  Marea Ionica ( in directia Italia) si ofera o atmosfera romantica incredibila. Satul Kampi si Crucea de la Schiza se gasesc pe latura Vestica a insulei, pe o culme muntoasa, la aproximativ 300m altitudine fata de nivelul marii. Dedesubtul tavernelor „se deschide” o prapastie ce scoate la iveala un golf natural superb cu apa de o culoare incredibila. Pe acel versant se gasesc taverne grecesti cu mancare foarte buna ce pot fi vizitate la ore propice pentru a prinde asfintitul. Recomandam vizita in cuplu!

Cateva detalii despre mancarea greceasca din Insula Zakynthos click aici.

7. Clubbing in statiunea Laganas

Statiunea Laganas este comparata cu Insula Kykonos sau Ibitza prin prisma cluburilor si a distractiei. In statiunea Laganas exista o strada principala, perpendiculara pe plaja, unde sunt peste 50 de cluburi si discoteci ce ofera distractie garantata in fiecare seara. Va invitam la party!

Pentru mai multe detalii despre Laganas click aici

planet_pub_bar_tsilivi_01

8. Baie si plaja la plaja Navagio (Shipwreck)

Daca ajungeti in Insula Zakynthos nu trebuie sa ratati o baie la plaja Navagio. Renumita epava atrage anual mii de turisti. La Shipreck se poate ajunge numai pe calea apei, astfel incat va recomandam o Excursie optionala „Croaziera in jurul insulei” sau inchirierea unei ambarcatiuni din Porto Vromi sau Agios Nicholaos.

Pentru mai multe detalii despre Plaja Navagio ( Shipwreck) click aici 

Epava Navagio - Insula Zakynthos

9. Sedinta foto de la punctul de belvedere al satelor Keri si Agalas

Insula Zakynthos ascunde multe locuri interesante. Un loc superb al insulei este satul de munte Keri. Desi drumul este sinuos, privelistea oferita de punctul de belvedere al satului Keri merita pe deplin acest efort.

DSC02839

10. O jumatate de zi petrecuta la plaja Xigia

Desi spectaculoasa, Plaja Xigia nu este una dintre atractiile principale ale Insulei ZakynthosPlaja Xigia este situata pe partea Estica a Insulei Zakynthos la jumatatea distantei intre statiunea Alykes si portul Agios Nikolaos. Plaja Xigia este usor accesibila cu masina personala sau cu un ATV sau scuter, fiind in imediata apropiere a drumului principal care face legatura intre portul Agios Nikolaos si capitala Zante. Ceea ce atrage turisti din toate colturile insulei este izvorul cu apa sulfuroasa ce se gaseste in stanca din dreapta plajei Xigia.

Pentru mai multe detalii despre Plaja Xigia click aici 

Xigia Beach

Pentru Excursiile optionale in Insula Zakynthos click aici.

Pentru descriere statiuni click aici 

Pentru Ponturi de calatorie Zakynthos click aici 

Pentru plajele insulei Zakynthos click aici 

Un răspuns la „10 motive sa vizitezi Insula Zakynthos

  1. Pingback: 10 motive sa vizitezi Kefalonia | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!