10 motive sa vizitezi Kefalonia


Panorama plaja Myrthos Kefalonia

Insula Kefalonia face parte din grupa Insulelor Ionice, impreuna cu Zakynthos,Lefkada, Corfu, Ithaka, Paxi, Antipaxi si multe alte mici insulite.
Kefalonia are o suprafata de 781 km patrati si o lungime de coasta de 254 km, fiind aproape de doua ori mai mare decat Insula Zakynthos. Muntii inalti si plajele care se gasesc, de cele mai multe ori la baza versantilor, fac din aceasta insula, unul dintre locurile perfecte pentru pasionatii de fotografie.

Pentru oferte Insula Kefalonia click PARALELA 45 COLENTINA

1.Katavothres

Katavothres este un fenomen geologic extrem de rar. Acestea sunt niste gauri pe fundul marii unde apa se scurge cu o viteza destul de mare. Un astfel de fenomen rar se poate intalni in insula Kefalonia. Aici, in zona Lassi, aproape de Farul lui Theodoris se gaseste un loc in care sunt prezente astfel de katavothres. Locuitorii au creat aici mori de apa pentru a produce energie elecrica, viteza de scurgere in aceste grote a apei fiind foarte mare.

Pentru mai multe detalii click aici.

 

2. Mancare traditionala: Placinta cu carne Kefaloniana

In Kefalonia exista o reteta de placinta cu carne mai speciala. Carnea este taiata „din topor” fiind obtinute bucati mari si suculente de carne de porc aromata cu condimente locale culese de pe dealurile semi-aride ale insulei. Aroma si consistenta placintei cu carne din Kefalonia a facuto celebra in intreaga Grecie. Pe langa aceasta gustoasa placinta, turistii se mai pot delecta cu alte cateva specialitati locale precum ravani sau bourdeto.

 

3.Orasul Assos

Assos este unul dintre cele mai cochete si mai pitoresti locuri din Insula Kefalonia. Situat in Nordul Insulei Kefalonia, la mijlocul distantei intre celebra plaja Myrthos si Satul traditional Fiskardo, orasul ofera turistilor peisaje de poveste. Case colorate, un centru cochet cu taverne si plaja cu pietricele fine sunt principalele atuuri ale orasului Assos.

 

4.Lacul subteran Melissani

Melissani este un lac subteran format prin prabusirea tavanului unei pesteri, strabatute de un fir de apa salmastra. In timp, apa a inundat interiorul grotei formand acest lac superb. Desi adancinea apei este impresionanta iar temperatura apei scazuta, pe suprafata acestuia se organizeaza plimbari cu barci de lemn, manuite cu maiestrie de vaslasi. Impresia unei plimbari pe suprafata lacului Melissani se poate compara cu o excursie in alta lume, turistii avand parte de un peisaj extraterestru. Legenda Lacului Melissani completeaza peisajul de poveste.

 

5.Plaja Myrthos

Plaja Myrthos se gaseste in nordul Insului Kefalonia. Datorita frumusetii ireale, Plaja Myrthos a fost aleasa simbolul insulei Kefalonia. Turistii pot ajunge usor la plaja Myrthos, aflata la poalele unui versant, coborand pe o sosea betonata serpentinele ce taie coasta muntoasa. In timpul sezonului plaja Myrthos este amenajata cu sezlong-uri si umbrelute ce pot fi inchiriate si un mic Beach Bar de unde pot fi achizitionate bauturi reci si mici gustari. In zilele cu vant puternic, nisipul albicios de la fundul apei este rascolit de valuri, formand o culoare albastru-neon impresionanta.

 

6.Pelerinaj la Sfantul Gherasim

Insula Kefalonia, nu atrage turistii doar prin prisma peisajului salbatic si al frumusetilor naturale ci si pe plan religios. Pelerinii vin in fiecare an sa se inchine la Moastele Sfantului Gherasim. Sfântul Gherasim, Noul Pustnic al Chefaloniei, s-a născut în satul Trikkala din Peloponez. În primii ani ai maturităţii s-a călugărit pe insula Zakynthos, după care a plecat la Muntele Athos unde a devenit schimonah, studiind împreună cu pustnicii de pe Sfântul Munte.

 

7.Excursie in Insula Zakynthos

Din Kefalonia se organizeaza o excursie de o zi in Insula Zakynthos, insula ce se gaseste la Sud de Kefalonia. Zakynthos impresioneaza prin peisajul luxuriant, plajele spectaculoase si Viata de noapte din statiunea Laganas. In cadrul acestei excursii se face un tur al Insulei Zakynthos cu autocarul ce cuprinde principalele obiective

Pentru mai multe detalii click aici.

 

8.Apus de soare in Xi Beach

Xi Beach se gaseste in SV insulei Kefalonia fiind printre putinele plaje cu nisip rosiatic extrem de fin. Plaja este flancata de culmi calcaroase determinate de un peisaj carstic impresionant. Apusul „prabuseste” soarele (rosu – ca un bulgare de foc) in apa marii, aruncand ultimele raze ale zilei asupra indragostitilor ce admira in liniste, tinundu-se strans in brate. Desi nu foarte amenajata din punct de vedere turistic, Xi Beach atrage ca un magnet turistii atat ziua cat mai ales la sfarsitul zilei.

 

9.Excursie in Insula Ithaka

Din Kefalonia se organizeaza excursii de o jumatate de zi spre Insula Ithaka. Curse de ferry-boat se gasesc zilnic din orasul Sami pentru cei ce doresc o explorare individuala. Pentru cei care doresc excursii organizate cu vaporase turistice ce au opriri in diverse golfuri albastre pentru baie dar si plimbare pe Ithaka, localnicii au o gama variata de oferte. In cadrul unui sejur merita o astfel de experienta!

 

10.Pestera Drogarati

Pestera Drogarati este un alt simbol al Insulei Kefalonia. Stalagmite si stalactite impresioneaza turistii, in timp ce temperatura constanta, scazuta, racoreste turistii infierbantati de soarele arzator al verilor grecesti. Turul in pestera dureaza aproximativ 20-30 de minute, timp in care turistii descopera frumusetea creeata de natura. Nu ratati acest loc, merita!

 

Verificand oferta de pe piata turistica din Romania am descoperit una dintre putinele agentii de turism din Romania ce organizeaza charter saptamanal cu autocarul spre aceasta superba insula. Plecarile incep din 12.06.2016 si continua saptamanal pana in data de 25.09.2016.

Cazarea tip studio, mai exact Studio Eliza se gaseste in statiunea Skala, statiune ce detine o superba plaja nisipoasa.

Pentru oferta Kefalonia click aici

Pentru oferta generala click pe sigla de mai jos:

logo-hh-rgb-1

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!