Turul Insulei Lefkada cu autocarul


Turul insulei Lefkada cu autocarul va permite sa vizitati unele dintre cele mai importante obiective turistice din insula. Vizita incepe cu ruinele castelului ” Santa Maura”, fortareata care a asigurat protectie insulei impotriva venetienilor, italienilor si turcilor. Veti avea ocazia sa faceti un mic tur al cetatii si sa va bucurati de privelistea panoramica asupra orasului Lefkas si a lagunei.

Urmatoarea oprire va avea loc la Manastirea Faneromeni, aflata intr-o padure de pini deasupra capitalei Lefkada. Traditia spune ca locul in care a fost construita manastirea, a fost initial un fost templu dedicat zeitei Artemis. Potrivit surselor, un preot din Agia Sofia a inceput sa se roage pentru insipratie pentru a picta o icoana a Sfintei Maria, imaginea Panagia aparuse deja pe lemn, acesta miracol fiind motivul numelui manastirii  Faneromeni – Dezvaluit. Din acest motiv manastirea este considerat unul dintre cele mai importante monumente ale insulei .

In jurul pranzului vom face o mica oprire in satul traditional Agios Nikitas pentru a savura o cafea greceasca si un gyros sau de ce nu, pentru o baie rapida in apele limpezi ale minunatului golf.

Ultima oprire a turului va fi si cea mai lunga deoarece vom avea nevoie de suficient timp pentru a nu bucura de superba plaja Kathismata. Kathismata este una dintre cele mai cunoscute si mai populate plaje ale insulei Lefkadafiind considerata alaturi de plaja Porto Katsiki un simbol al insulei. Plaja Kathismata este o plaja amenajata in care se gasesc beach bar-uri care inchiriaza sezlong-uri si ofera bauturi reci dar si locuri unde se poate pune prosopul pe nisip in mod gratuit.

 

Partener local:

luvire

Un răspuns la „Turul Insulei Lefkada cu autocarul

  1. Pingback: CE EXCURSII OPTIONALE POTI ACHIZITIONA DACA ESTI IN INSULA LEFKADA! | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!